Autostrada Sibiu-Făgăraş, la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la ANAP, în 22 iulie, documentaţiile de atribuire pentru lansarea procedurilor de achiziţie publică aferente proiectării şi execuţiei celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, ce va avea o lungime totală de 68 de kilometri.

ANAP are la dispoziţie maximum 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentaţiilor de atribuire. După validare, CNAIR va putea publica Anunţurile de Participare aferente contractelor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în cadrul cărora se va stabili data de depunere a ofertelor.

Licitația este pentru 4 contracte aferente Autostrăzii Sibiu-Făgăraş astfel:

  • Tronsonul 1 Boiţa (Autostrada Sibiu-Piteşti) şi Avrig-Marsa (DJ105G), în lungime de 14,25 km;
  • Tronsonul 2 Avrig-Marsa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km;
  • Tronsonul 3 Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) în lungime de 17,61 km;
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – municipiul Făgăraş şi Drum de legătură cu DN1, în lungime de 16,26 km – corp de autostradă – şi 5,65 km – drum de legătură.

Perioada de proiectare şi execuţie a fiecărui contract va fi de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie lucrărilor.

Potrivit CNAIR, sectorul de Autostradă Sibiu-Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT – Comprehensive, respectiv intercoridorul Moldova-Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.