Avioanele UPS – echipate cu Winglet

UPS, lider la nivel global în domeniul logisticii, anunță echiparea avioanelor de tip Boeing 767 din flota companiei cu sistemul Winglet. Măsura luată de UPS face parte din strategia companiei de a reduce consumul de combustibil (22 milioane litri de combustibil salvați anual), ceea ce înseamnă o diminuare a nivelului de emisii poluante cu peste 62.000 tone. Astfel, UPS estimează o reducere a cantității de combustibil folosit pentru fiecare zbor efectuat de Boeing-urile 767 cu aproximativ 4%.

„UPS continuă să fie lider în industria afacerilor durabile. Cu cel mai extins portofoliu de servicii din industrie, suntem mereu în căutare de modalități de reducere a emisiilor și a cheltuielilor operaționale, astfel încât clienții noștri să beneficieze de soluții specifice nevoilor lor, care să îi ajute în competiția economică globală. Aceste winglet-uri sunt un exemplu perfect de dezvoltare durabilă”, a declarat David Abney, chief operating officer UPS.

UPS deține în prezent 54 de aeronave de tip 767, cinci noi avioane de același tip fiind comandate deja. Compania intenționează să aibă acest sistem implementat pe toate aeronavele 767 până la sfârșitul anului 2014.

Proiectul Winglet este o inițiativă de dezvoltare durabilă implementată de către UPS Airlines. Compania deja deține una dintre cele mai tinere și mai eficiente flote aeriene din punct de vedere al consumului de combustibil. UPS intenționează să reducă emisiile de carbon cu încă 20% până în 2020, față de nivelul de bază din 2005.

Dispozitivele de tip winglet adaugă aproape 1,5 m anvergură la fiecare aripă, un winglet având o înălțime de aproximativ 3,5 m. Masa aeronavei crește cu 1.300 kg, prin masa winglet-urilor și a ranforsărilor structurale ale aripilor, dar chiar și așa dispozitivele sunt de natură să scadă consumul de combustibil pe fiecare zbor.

Winglet-urile îmbunătățesc aerodinamica aripii aeronavei prin extinderea lungimii aripii și reducerea forței care se opune mișcării aeronavei în aer.

Lider la nivel global în domeniul logisticii, UPS oferă o gamă largă de soluții, printre care transportul de colete și mărfuri, inclusiv servicii inovatoare de livrare pntru piața de consum la nivel global; facilitarea schimburilor comerciale internaționale și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, SUA, UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume. UPS a intrat pe piața din România în 1990, prin intermediul contractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prin intermediul Trans Courier Service, o companie a Romtrans achiziționată de UPS în anul 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.