B-dul Aerogarii, refacut pana la Pod Baneasa. Urmeaza parcarea in sistem Park&Ride


 

Refacerea sistemului rutier si a liniei de tramvai pe Bulevardul Aerogarii sunt finalizate pana la urcarea pe podul Baneasa, iar in prezent se lucreaza intens la terminalul multimodal care va cuprinde o parcare in sistem Parc&Ride.

 

“Asteptam sa se termine consolidarea podului pentru a se putea urca sina de tramvai pe el. Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam partea aceasta de lucrari. Ne dorim ca, in cel mai scurt timp, sa rezolvam problema terenurilor din terminalul multimodal si sa deblocam lucrarile si la parcarea in sistem Park and Ride”, a explicat, joi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in timpul inspectiei pe santier.

B-dul Aerogarii reprezinta o legatura importanta intre zona de nord a orasului (intrarea de pe DN1) si inelul principal de circulatie, respectiv bulevardele Pipera, Barbu Vacarescu si Sos Stefan cel Mare. De asemenea, acesta este singurul bulevard din zona care traverseaza Calea Ferata Constanta. Odata cu modernizarea arterei, autoturismele vor circula pe cate 2 benzi pe sens, mijloacele de transport in comun si cele de urgenta putand circula pe calea de rulare a tramvaiului, a anuntat el.

Reabilitarea sistemului rutier si a caii de rulare a tramvaiului (inclusiv trotuare si peroane) pe Bd. Aerogarii a fost executata de SC SCT Bucuresti. Lucrarile au inceput in noiembrie anul trecut, au termen de finalizare 18 luni, iar valoarea contractului este de 45.950.901,38 lei. In cadrul proiectului este prevazuta si refacerea retelelor edilitare, realizarea de spatii verzi si piste pentru biciclete, precum si construirea unei parcari in sistem Park&Ride, in terminalul multimodal Aerogarii, cu 204 locuri in parcarea supraetajata. In prezent este terminata infrastructura pe tronsonul terminal Aerogarii – Pod Baneasa, precum si 30% lucrarile in terminalul multimodal.

Municipalitatea Bucurestilor va continua proiectele de reabilitare a strazilor cu linii de tramvai, urmatoarea artera din program fiind B-dul Barbu Vacarescu.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.