Belgia: Toleranță la timpii de conducere și odihnă, pentru șoferii de TIR

Ministrul belgian al Transporturilor, Francois Bellot, a decis că este acceptată o toleranță temporară completă, în perioada 14 martie ora 00:01 – 18 martie ora 23:59, în privința aplicării regulilor de transport și odihnă pentru șoferii care transportă alimente, medicamente și alte mărfuri esențiale, pentru aprovizionarea magazinelor și farmaciilor belgiene. 

Această măsură este adoptată pentru evitarea epuizării stocurilor și a creșterii panicii în rândul populației, ca urmare a măsurilor de urgență adoptate de către Consiliul național de securitate belgian. Și magazinele alimentare sau farmaciile belgiene s-au confruntat, în ultimele zile, cu valuri de cumpărători, care își fac provizii masive. 

Ministrul subliniază că relaxarea temporară descrisă în documentul emis este cauzată de circumstanțe excepționale și că siguranța șoferului și a traficului nu trebuie compromisă. Nu trebuie să li se ceară șoferilor să conducă obosiți, iar companiile de transport rămân responsabile de siguranța angajaților și a celorlalți participanți la trafic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.