BMC Truck&Bus va livra 100 de autobuze electrice pentru Capitală

Producătorul turc BMC Truck&Bus a fost declarat câştigător al licitaţiei lansate de Primăria Capitalei, în urmă cu un an, pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice.

sursă foto: BMC România

Oferta câștigătoare a fost de 290 de milioane de lei, mai mică față de costul estimat de beneficiar, de aproape 304,7 milioane de leie, conform anunţului publicat pe SEAP.

Autobuzele vor fi din gama de 12 m lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Au fost depuse şase oferte, din partea BMC Truck&Bus, Solaris Bus&Coach sp.z.o.o, Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret, Mercedes-Benz Trucks&Buses Romania, New Kopel Car Import și asocierea Otokar Europe Filiala Bucureşti – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AS.

Inițial, a fost desemnată câștigătoare oferta turcilor de la Karsan, în valoare de 293 milioane lei, în decembrie 2022, însă BMC a depus contestație și i-a fost admisă.

sursă foto: BMC România

BMC Truck&Bus este un producător și distribuitor de autobuze cu o facilitate de producție la Ciorogârla, lângă autostrada București-Pitești. În 20 de ani, vânzările de autobuze și camioane ale BMC s–au ridicat la peste 4.000 de unități.

Grupul BMC

BMC activeaza în industria auto din Turcia, pentru piețele interne și externe, cu propria marcă de peste 50 de ani. Tehnologia internă și națională dezvoltă produse adaptate nevoilor diferite ale clienților din segmentul vehiculelor din industria comercială și de apărare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.