Boagiu le cere constructorilor sa lucreze si iarna

 

Ministrul Anca Boagiu a facut apel, joi, la reprezentantii firmelor de constructii, de consultanta si de proiectare angrenate in programul de modernizare a infrastructurii sa-si respecte angajamentele contractuale si relatia de parteneriat cu MTI. Ea a trecut in revista schimbarile operate in domeniul transporturilor in ultimul an de zile, anuntandu-i ca ”exista tipuri de lucrari la obiectivele de infrastructura care pot fi executate si in perioada de iarna”. Este vorba despre fundatii si terasamente la autostrazi, ce pot fi efectuate si in timpul sezonului rece, dupa modificarea normativelor. Reamintim ca pana acum lucrarile din infrastructura erau sistate prin lege la 1 noiembrie si intrau in conservare pana primavara.

La intalnire au participat si reprezentantii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. Ministrul le-a multumit ambasadorilor statelor membre UE pentru sprijinul acordat MTI in gestionarea relatiei cu companiile de constructii, mentionand ca va continua aceasta relatie de parteneriat cu membrii corpului diplomatic. “Guvernul Romaniei isi mentine angajamentele de a aloca procente substantiale din PIB pentru finantarea investitiilor in infrastructura, fiind la acest capitol pe locul doi in Uniunea Europeana. Este o sansa nu numai pentru cetatenii romani care in scurt timp vor putea beneficia de infrastructura de transport la standarde europene, dar si pentru companiile din domeniul constructiilor care daca isi fac corect treaba pot supravietui in aceste vremuri tulburi”, a spus Anca Boagiu.

Ea a amintit ca MTI are in executie 434 de km de autostrada, 200 de km de centuri ocolitoare si 2.300 km de drumuri nationale numai la capitolul infrastructura rutiera.

La calea ferata, ministerul are licitatii pentru modernizarea a inca 205 km de pe Coridorul IV si a 21 de gari, iar majoritatea contractelor vor fi semnate pana la sfarsitul anului. “Ministerul Transporturilor a facut eforturi colosale in ultimul an de zile pentru a rezolva toate problemele care generau intarzieri in contractarea sau implementarea proiectelor si aici ma refer la rezolvarea exproprierilor, a descarcarilor arheologice, si poate cel mai important, la obtinerea finantarilor din fondurile europene nerambursabile. Va lansez prin urmare un apel ferm de a va alatura eforturilor noastre, inclusiv prin angajamentul ca veti continua la turatie maxima implementarea proiectelor si pe perioada iernii. Tehnic este posibil, este nevoie doar de vointa si de intelegerea importantei eforturilor pe care Guvernul Romaniei le face pentru a finanta investitiile in infrastructura. O executie bugetara satisfactoare la MTI in urma implementarii acestor proiecte poate duce la obtinerea de fonduri suplimentare pentru infrastructura de transport in anii urmatori, dupa realocarile de fonduri europene pe programele operationale sectoriale”, si-a incheiat pledoaria Anca Boagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.