Bucuresti: 0800.080.100 – Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti

 

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, vine in sprijinul familiilor, copiilor sau adolescentilor care, influentati de exemplele prezentate in mass-media in ultima perioada, manifesta tendinte suicidare, anuntand existenta Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti.

De asemenea, cei in cauza pot apela la telverde 0800.080.100, unde specialisti in sanatate mintala, psihologie, asistenta sociala sau teologie ofera consiliere intr-un climat de confidentialitate absoluta.

Infiintarea \”Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti\” de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin HG nr. 308/2009, a aparut ca urmare a studiului \”Tineri in Europa\”, realizat de Directia Generala de Asistenta Sociala in anul 2008, la care au participat 2.662 de elevi din liceele din Bucuresti.

Cercetarea amintita a aratat ca 37,8% dintre adolescentii chestionati au cunostinte care se gandesc sa se sinucida; 23,1% au cunostinte sau persoane din anturaj care au incercat sa se sinucida; 19,2% au prieteni sau persoane apropiate care au incercat sa se sinucida; 9,1% au cunostinte si persoane din anturaj care s-au sinucis; 5,8% au prieteni sau persoane apropiate care s-au sinucis; 15,8% dintre respondenti s-au gandit sa se sinucida; 5,6% au intentionat sa se sinucida; 13,5% dintre respondenti au spus cuiva ca vor sa se sinucida; 5,6% dintre respondenti au incercat sa se sinucida; 2,4% dintre respondenti au incercat sa se sinucida in anul scolar in curs (2008-2009).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.