Bucuresti: Bikewalk in fiecare sambata, din parcul Tineretului pana la Izvor

 

Primaria Municipiului Bucuresti ii invita pe biciclistii bucuresteni in parcul Tineretului, pe platoul de la intrarea dinspre Colegiul National “Gheorghe Sincai”, sa participe in fiecare sambata la ora 18:00, timp de 3 luni, la un mars pe doua roti, in cadrul celui mai mare eveniment de acest gen – Bikewalk 2010.

Astfel, pana pe data de 4 septembrie, biciclistii vor invada orasul, pentru a promova o viata activa si sanatoasa si a atrage atentia soferilor asupra drepturilor lor.

Traseul parcurs de biciclisti in cadrul acestui mars porneste din parcul Tineretului si include bulevardele Dimitrie Cantemir, I.C. Bratianu, Nicolae Balcescu, Dacia, Calea Victoriei, Natiunilor Unite si se termina in parcul Izvor.

Bikewalk este sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti, prin platforma ecologica “Capitala Creste Verde” si de Brigada Rutiera Bucuresti, care va desemna un echipaj ce va insoti coloana de biciclisti pe parcursul intregului traseu.

Pentru cei care nu detin o bicicleta, asociatia Cicloteque pune la dispozitia organizatorilor 50 de biciclete ce pot fi inchiriate gratuit de catre participantii la eveniment.

 

Via Sport, pe soseaua Kiseleff

Totodata, locuitorii Capitalei pot face sport si in acest weekend pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si intersectia cu str. Ion Mincu, unde au fost amenajate terenuri de baschet, de tenis de picior si de badminton, precum si mese de ping-pong si de fusball. Proiectul face parte tot din Campania “Capitala Creste Verde”, fiind inceput de municipalitatea orasului pe 17 iulie si va continua in fiecare weekend, pana pe data de 8 august. La sfarsit, toate echipamentele sportive – mesele de biliard, cele de ping-pong si panourile de baschet – vor fi donate unor scoli bucurestene.

Prin Via Sport, Primaria Capitalei promoveaza sanatatea prin miscare, transformand o artera intens circulata intr-o zona pietonala, dedicata sportului in aer liber.

Circulatia rutiera este inchisa pe Bulevardul Kiseleff (intre intersectia cu Str. Mincu si Piata Victoriei), de vineri (ora 22:00) si pana duminica (ora 14:00).

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.