Bucurestiul a scapat de prima ninsoare

 

Primele caderi semnificative de zapada in Bucuresti i-au tinut in alerta pe primarii de sector toata noaptea de joi spre vineri, insa zapada nu a depasit 10 cm, astfel ca operatiunile de deszapezire s-au desfasurat fara prea multe probleme. Insa primarul general Sorin Oprescu tot s-a aratat nemultumit, vineri dimineata, pentru zapada de pe liniile de tramvai si de pe trotuare. Cele mai multe probleme au fost in Sectorul 5, pentru ca aici se actioneaza improvizat, cu utilaje imprumutate de la celelalte sectoare.

Vineri dimineata, unele artere de circulatie se prezentau la „negru”, altele cu un strat foarte subtire de zapada depusa. Astfel ca traficul rutier se desfasura in conditii normale de iarna. \”Pana la ora 8,30 – 9,00 zapada trebuia sa fie pluguita in mai multe zone din Capitala. Nu a fost asa\”, i-a admonestat Sorin Oprescu pe responsabilii cu deszapezirea. El a spus ca situatia din Sectorul 5 se va reglementa la incheierea procedurilor de ofertare a serviciilor unei firme care sa efectueze curatenia si, implicit, deszapezirea in sector. In toate sectoarele Capitalei au intervenit peste 200 de utilaje pe arterele principale si pe cele secundare.

Comandamentul de iarna a fost convocat de mai multe ori in cursul noptii de joi si a zilei de vineri, primarul general cerandu-le imperativ operatorilor de deszapezire sa indeparteze stratul de gheata format in statiile si refugiile RATB, precum si de pe trotuare. Joi noaptea, Sorin Oprescu a mers in inspectie si le-a impus atentie sporita la gurile de metrou, la statiile de salvare, la zonele din apropierea unitatilor de invatamant, pasaje, rampe si pante. Edilul a vizitat apoi Adapostul pentru persoane adulte, din incinta spitalului Sfantul Luca, unde pot fi cazate 50 de persoane fara adapost. Si in Calea Serban Voda 164-168 si in Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti, oamenii strazii vor putea primi ingrijiri si mancare calda. Pentru orice sesizare, privind oamenii fara adapost, cetatenii Bucurestiului sunt rugati sa sune la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.