Bulgarii croiesc o autostrada Romania-Bulgaria-Grecia

 

Guvernul de la Sofia vrea sa construiasca o autostrada intre Ruse (granita cu Romania) si Trecatoarea Makaza (frontiera cu Grecia), declarand investitia \”de importanta nationala\”, anunta Novinite.com. Tronsonul de 24 km de la Kardzhali la Makaza va costa numai 32 milioane de euro (adica 1,33 mil. euro/km) si va fi realizat cu fonduri europene, prin Programul Operational Transport.

 

Drumul Ruse-Makaza, care va lega Romania de Grecia, traversand Bulgaria de la nord la sud, va face parte din Coridorul Paneuropean de Transport nr. 9, care porneste din Helsinki (Finlanda) si trece prin statele baltice, Moscova (Rusia), Kiev (Ucraina), Bucuresti (Romania), pana la portul grecesc Alexandroupolis de la Marea Egee. Executivul de la Sofia vrea sa absoarba fondurile europene puse la dispozitie pentru acest proiect, care ar permite grabirea procedurilor administrative pentru investitii, exproprieri de terenuri si lucrari de executie.

Drumul va fi transformat de un consortiu de 4 firme de constructii intr-o \”ruta de mare viteza\”, cu patru benzi, si va deveni cea mai scurta legatura intre Bucuresti (precum si cea mai mare parte a Europei Centrale si de Est) si Marea Mediterana/Egee.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.