Cadru didactic la Academia de Politie, retinut in cazul permiselor auto

 

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au retinut, luni, alte patru persoane suspectate in cazul obtinerii frauduloase de permise in Capitala, una dintre ele – Ana Felicia Diaconu – fiind cadru didactic la Academia de Politie \”Alexandru Ioan Cuza\”. Judecatorii au hotarat, totusi, cercetarea sa in libertate. In acest caz au fost deja arestati 5 angajati ai Serviciului Permise de Conducere si 9 instructori auto.

Si pentru ceilalti trei retinuti luni – Ionut Alexandru Tanasa, Valuta Tanasa si Rodica Alina Ionita -, Instanta Tribunalului Bucuresti a decis cercetarea in libertate, dar cu interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile. Cei patru au fost audiati la sediul Directiei Generale Anticoruptie din Capitala, trei fiind acuzati de marturie mincinoasa, in sensul ca au incercat sa ascunda adevarul despre presupusele fapte privind proba practica de conducere, iar unul – de cumparare de influenta.

Reamintim ca in acest caz au fost deja arestati, in 13 ianuarie, 5 angajati ai Serviciului Permise de Conducere Bucuresti si 9 instructori auto. Ei sunt acuzati de trafic de influenta, de dare si luare de mita, dupa ce, in schimbul unor sume cuprinse intre 200 si 300 de euro, ar fi ajutat mai multe persoane sa treaca proba practica a examenului auto. Ancheta a inceput in 29 iunie 2010, cand Directia Generala Anticoruptie a sesizat Parchetul Tribunalului Bucuresti cu privire la un denunt formulat de Roxana Giorgiana Ristea. Aceasta arata ca, in 4 mai 2010, instructorul auto Victor Oancea, din cadrul scolii de soferi SC Cym Auto Vic SRL, i-a cerut 250 de euro ca sa intervina pe langa un politist examinator sa o ajute sa treaca proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere auto categoria B.

In urma verificarilor efectuate a rezultat ca, printre politistii examinatori din cadrul Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, isi desfasoara activitatea, in cadrul Biroului Examinari, comisarul Marian Lefescu, zis \”Lefe\”, comisarul sef Gabriel Stefan, zis \”Mamitu\”, comisarul sef Ionel Danut Constantin, zis \”Dan\”, comisarul sef Petru Niculae, zis \”Babulea\”, comisarul Florin Dunca, zis \”Mustata\”, comisarul Stelian Balsanu, zis \”Stelica\”, \”Steli\”, \”Marele Blond\”, \”Ochi albastri\” si \”Unchiu\”, subcomisarul Axente Gabriel Gaspar, zis \”Gas\”, agentul sef Viorel Briceag, zis \”Cutit\”, \”Sevilia\”, \”Briciu\”, \”Tizu\” si \”Vivi\”, agentul sef Florentin Gabriel Gheorghe, zis \”Tuica\”, agentul sef Ilie Iulica Dan, zis \”Iulius\”, \”Giuli\”, \”Nasu\” si \”Giuliano\”, agentul sef principal Maria Soricica, zis \”Mouse-ul\”, \”Soricelul\” si \”Sobolanul\” si agentul sef principal Nicolae Valentin Gheorghe, zis \”Tiganu\”, \”Vali\” si \”Unchiu\”.

La Biroul Evidente Permise Auto lucrau comisarul sef Florin Grigore, zis \”Grig\”, iar in cadrul compartimentului Administrativ-Secretariat, agentul sef principal Ion Dumitru, zis \”Nasu’\”.

Instructorii auto vorbeau codificat la telefon despre aranjarea examenelor: daca se vorbea de examinatorul cu \”ceva ochi albastri\”, acesta era comisarul Stelian Balsanu; \”te-ai barbierit?\” se referea la agentul sef Viorel Briceag; \”nici prin Rahova n-ai fost?\” – la agentul sef principal Nicolae Valentin Gheorghe; \”un\’te duc, in Militari?\” si \”acolo… pe la Valea Lunga\” – la comisarul sef Ionel Danut Constantin. De asemenea, \”copie\”, \”post-it-uri\” si \”biletele\” reprezentau copia actelor de identitate ale candidatilor sau bilete cu datele de identitate ale candidatilor, iar \”palme\”, \”caramizi\”, \”casca\”, \”foi\” si \”lumanari\” – sumele de bani traficate.

Ancheta a vizat doar proba practica, deoarece pana la acest moment nu s-au descoperit falsuri privind proba teoretica de la examenul de obtinere a permisului de conducere. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.