Campionii inovației românești vor fi premiați la Ateneul Român

Pentru al doilea an consecutiv, Asociația pentru Educație Teofor, organizează cu susținerea OSCAR Downstream, în 14 noiembrie, la Ateneul Român, evenimentul „Gândit în România – George Emil Palade”, în cadrul căruia vor fi premiați campionii inovației românești.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, susține și în acest an evenimentul Gândit în România – George Emil Palade, organizat de Asociația pentru Educație Teofor, pe 14 noiembrie, la .

Proiect prioritar al Ministerului Culturii, susținut de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Educației, Academia Oamenilor de Știință din România, Muzeul Național al Literaturii Române și Universitatea din București, Gândit în România premiază mințile sclipitoare și campionii inovației românești, cu realizări deosebite din lumea culturală, științifică și de business. 

„Inițiativa domnului Mihai Vișinescu, fondatorul Gândit în România, este lăudabilă, și suntem onorați să îi fim alături și în acest an. Încă de anul trecut am descoperit, datorită acestui proiect, români extrem de talentați. Sunt oameni despre care trebuie să vorbim mai mult în societatea românească și să inspirăm, astfel, generațiile viitoare”, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream

Regizorul și producătorul de film Mihai Vișinescu a menționat: Gala Gândit în România este o încununare a demersurilor și a proiectelor desfășurate pe platforma www.ganditinromania.ro, în care filme documentare despre personalități românești care au scris istorie vin în dialog cu interviuri cu români care acum scriu istorie și împlinesc lucruri remarcabile. Este o platformă vie, care ajunge prin social media la tineri, oferindu-le repere și valori identitare. Iată că și adevăratele valori românești care au construit și construiesc România pot deveni virale.”

Gândit în România premiază marile personalități ale creativității culturale și științifice românești, ale succeselor în business din inovație, ale campionilor minții românești, în general. Avem astfel de personalități pe care o astfel de gală le readuce în ochii și mintea unui public larg, și care ne fac să nu uităm să fim mândri că suntem români!”, a declarat Dumitru Prunariu, primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

„Anul trecut, în luna noiembrie, am avut surpriza de a fi contactat de echipa proiectului Gândit în România, care m-a provocat la un dialog despre ce înseamnă impunerea personalităților din România în toate domeniile de știință și creație, în dialog cu marile valori ale lumii. În acest context am primit Premiul Cultură, acordat de Ministerul Culturii. Am plecat de acolo cu certitudinea că România are un viitor, că indiferent de greutățile prin care trecem, există un potențial de personalități nesperat de mare, atât în țară, cât și în diaspora. Felicit echipa Gândit în România care lucrează pe parcursul unui an întreg pentru a aduce în dialog, în preajma sărbătorilor, marile valori culturale, științifice și de creație din România!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Evenimentul din acest an, preluat în direct, la fel ca și anul trecut, de TVR Internațional și TVR Cultural, va începe la ora 19.00. Încă de la ora 18.00, invitații pot vizita, în foaierul Ateneului Român, expozițiile unor institute de cercetare și ale unor echipe de tineri inventatori.

Toate detaliile sunt disponibile pe pagina evenimentului și pe canalele social media.  

Ediția din acest an va acorda 11 premii la aceleași categorii ca anul trecut: Bizinvent, Mentorat, Startup, Lyceum, Universitaria, Academica, Cercetare Românească, România în lume, Știiință Cultură, Marele Premiu GIR, Premiu Concurs. 

Despre OSCAR Downstream

Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii-cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură. 

Strategia de sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate: Oscar pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat), Oscar pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști români), Oscar pentru educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), Oscar pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și Oscar pentru mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță). 

OSCAR Downstream face parte din grupul antreprenorial românesc Alfa Group, fondat de Alin Niculae. 

Despre Asociația pentru Educație Teofor 

Asociația Pentru Educație Teofor are zeci de proiecte realizate în domeniul educației prin cultură, în colaborare cu instituții importante ca Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Ministerul de Externe, Ministerul Cercetării, Academia Română, Academia Oamenilor de Știință din România, Muzee Naționale, Universități, Primării, Centre Culturale, etc. Printre cele mai vizibile se numără proiectul Gândit în România, cu toate implicațiile culturale, științifice și de creație.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.