Captura impresionanta de tigari de contrabanda facuta de Politie

 

In cea de a treia saptamana a lunii ianuarie, Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul informativ-operativ al D.G.I.P.I., au fost confiscate 4.573.467 de tigarete, respectiv 228.673 pachete, in cadrul unor actiuni comune desfasurate in sistem integrat.

 

Cea mai mare parte a tigaretelor confiscate, 2.459.690 au fost descoperite in mijloacele de transport, restul provenind in urma actiunilor desfasurate in piete sau targuri, a perchezitiilor domiciliare si a controalelor in magazinele duty-free.

 

Consecintele \”raziei\”

In perioada in care aceste actiuni s-au desfasurat, au fost aplicate 728 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.054.250 lei si au fost inregistrate 73 de lucrari penale, in care sunt cercetate 102 persoane. Impotriva a 71 dintre acestea a fost inceputa urmarirea penala, 8 sunt cercetate in stare de retinere, iar 4 sunt arestate. De asemenea, au fost indisponibilizate 35 de mijloace de transport implicate in activitati ilegale. Cu ocazia acestor actiuni au fost verificate 1.158 societati comerciale, au fost realizate 595 filtre rutiere si 28 perchezitii. La nivel national, s-au desfasurat 174 de actiuni in zonele de frontiera, 585 in piete si targuri, 512 pe rutele de transport si 212 in alte zone. Zilnic, in aceste activitati, au fost angrenati in medie 2.088 politisti, 148 jandarmi, 193 politisti de frontiera si 50 lucratori din alte structuri. Efectivele M.A.I. au actionat in colaborare cu reprezentantii administratiei fiscale, pentru descoperirea si documentarea activitatilor ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul si comercializarea tigaretelor, realizandu-se, astfel, o coordonare unitara, scopul fiind eliminarea paralelismelor si concentrarea resurselor in vederea combaterii eficiente a contrabandei, contrafacerii si comertului ilegal cu produse de tutun.

Alexandru STOIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.