CBRE, consultanță strategică pentru terminalul cargo Oradea

CBRE România acordă consultanță strategică pentru proiectul de dezvoltare a terminalului cargo și închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Oradea, ce va fi construit de CTPark Iota, care a câștigat licitația derulată de Consiliul Județean Bihor.

Mădălin Aresmerițoaie

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Întregul proiect va fi construit pe un teren de 14,4 ha și va fi legat direct de pista de aterizare a aeroportului din Oradea, presupunând construirea a trei clădiri  independente (depozite și  hangare) și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului. Investiția totală va depăși 32 mil. de euro și marchează extinderea CTP în Oradea, aceasta fiind al 11-lea oraș din România în care compania investește strategic.

Zona de vest și nord-vest a țării s-a dezvoltat masiv în ultimii ani, devenind al doilea pol industrial și logistic după București, cu 23% din stocul total de spații industriale. CBRE acoperă zona de vest și nord-vest printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie.

Dezvoltarea pieței de industrial și logistică din vestul și nord-vestul României ne preocupă de mulți ani. Ne bucurăm să putem contribui acum și la dezvoltarea orașului Oradea, care are toate premisele pentru a deveni un adevărat pol logistic. Investiția majoră a CTP confirmă potențialul pe care îl au Oradea și județului Bihor în general. În total, în zona Timișoara – Arad – Oradea urmează a fi dezvoltate în următorii doi ani proiecte industriale și logistice cu o suprafață totală de circa 300.000 mp, fiind un volum important”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, senior consultant, Industrial Services, CBRE România.

În primele șase luni din 2021, în vestul și nord-vestul României au fost livrați 60.000 mp de spații industriale, ridicând stocul actual la 1,2 milioane mp, conform datelor CBRE Research. În ceea ce privește cererea, au fost închiriați 31.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 16% la nivel de țară și de 36% în regiunea de vest și nord-vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.