Centura Alexandriei, contractata pentru aproape 53 de milioane de lei

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a incheiat, vineri, cu firma Shapir Structures 1991, castigatoarea licitatiei, contractul de executie a lucrarilor pentru construirea Variantei de Ocolire Alexandria.

 

Valoarea lucrarilor este de 52.838.552,51 lei fara TVA, din care 36.590.697,61 lei fara TVA constituie finantarea nerambursabila a Comisiei Europene, diferenta pana la valoarea totala fiind asigurata de la Bugetul de stat. Obiectivul este finantat 69,25% de Comisia Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul cuprinde construirea a 13,28 km de drum, a unui pod si a 22 de podete, fiind complementar celui de reabilitare a Drumului National 6 Alexandria-Craiova. “Aceste lucrari vor duce la cresterea vitezei de deplasare de la 25 km/h in acest moment, cand DN 6 traverseaza municipiul Alexandria si localitatile Nanov si Buzescu, la 100 km/h”, anunta Compania de Drumuri. Durata de executie este de 24 de luni, la care se adauga alte 24 de luni perioada de garantie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.