Centura de Nord a Ploiestiului, in linie dreapta

Cu o intarziere de mai mult de 3 luni din cauza proceselor dintre Prefectura si Consiliul Judetean Prahova, lucrarile de executie a Centurii de Nord a municipiului Ploiesti (DJ 236) au inceput miercuri.

Investitia este finantata prin Programul Operational Regional si are valoarea de 43.912.185 lei, dintre care 27.278.828 lei nerambursabili si 556.710 lei contributie proprie.

Potrivit directorului Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia, Liviu Musat, prin realizarea Drumului Judetean de Centura DJ 236, care face legatura intre DN1 si DN1B, va creste mobilitatea de trafic in aceasta zona si va reduce cu 23% consumul de carburant.

Perioada de implementare a proiectului este de 31 de luni, data de finalizare fiind programata a fi 25 iunie 2013.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat pe data de 12 septembrie, constructorul avand la dispozitie 20 de zile pentru mobilizare.

Lucrarile pentru realizarea DJ 236 incep cu o intarziere de mai mult de 3 luni dupa ce Prefectura Prahova a depus in 28 mai o actiune la Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova, solicitand anularea Hotararii Consiliului Judetean care viza declansarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul DJ 236, motivand ca pe lista anexata HCJ 55/2009 apareau si numele celor doi copii ai sefului CJ.

Instanta a admis exceptia tardivitatii si a respins actiunea Prefecturii, dar aceasta din urma a inaintat recurs, Curtea de Apel Ploiesti respingandu-l ca nefondat pe 8 septembrie.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.