CFR SA va inchide 1.000 km de cale ferata pana in august

 

Circa 1.000 km de cale ferata trebuie inchisa pana in august, iar 20% din cea ramasa operationala trebuie scoasa la inchiriere de CFR SA, pentru a reduce cu 25% pierderile si stoparea acumularii de noi arierate in 2011. Masurile au fost impuse de Fondul Monetar International (FMI) in scrisoarea de intentie convenita cu Executivul.

 

Transportul feroviar de marfa trebuie sa ajunga sa functioneze fara subventii, declara, marti, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks. “Nimeni nu doreste falimentul transportului feroviar, ci functionarea eficienta a acestuia. Transportul de marfa trebuie sa ajunga sa functioneze fara subventii”, a spus Franks.

Seful misiunii FMI pentru Romania a subliniat, insa, ca nu au fost stabilite cote de personal care trebuie disponibilizat, si ca dezvoltarea unor sectoare din domeniul transporturilor ar putea atrage personalul care nu mai este necesar in alte sectoare.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat luni, la finalul discutiilor cu FMI, ca, fara restructurarea companiilor de cale ferata, disponibilizarile nu vor duce la evitarea falimentului companiilor feroviare. Acesta a precizat ca circa 5.000 – 6.000 de salariati risca sa ramana fara loc de munca in primavara acestui an si ca sindicatele iau in calcul toate actiunile pentru a impiedica noi disponibilizari. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.