CHEP primește EcoVadis Platinum

CHEP Europe, furnizor de soluții pentru supply chain, a obținut ratingul EcoVadis Platinum pentru sistemul de management al sustenabilității în 2020, nivelul cel mai înalt de recunoaștere oferit de către organizația cu cea mai mare reputație în evaluarea sustenabilității afacerilor.

Iată precizările, transmise ZIUA CARGO:

CHEP intră în top 1% la nivel global din 75.000 de companii active în 200 de sectoare economice evaluate în cadrul acestei ediții, după 5 ani consecutivi în care a obținut EcoVadis Gold. EcoVadis Platinum a fost acordat CHEP Europe pentru practici responsabile în ariile: mediu înconjurător, practici la locul de muncă, drepturile omului, etica și integrarea sustenabilităţii în procesele de achiziţii.  

Anul acesta, Grupul Brambles, compania mamă și cel mai mare furnizor logistic din lume care operează un model de business circular, semnatară a Pactului Global Compact al ONU, a fost desemnată compania internațională nr. 2 din punctul de vedere al sustenabilății la nivel global în publicația Barron’s a Indicelui Dow Jones. Compania a fost inclusă, de asemenea, în prestigioasa listă Corporate Knights a celor mai sustenabile companii din lume 2021 Global 100 Ranking. Aceste recunoașteri sunt rezultatul obiectivelor de sustenabilitate ale Brambles atinse pe parcursul anilor trecuți, inclusiv „zero despăduriri”, „zero deșeuri la groapa de gunoi” și o reducere globală de 33% a emisiilor de CO2. 

CHEP și-a prezentat recent noua strategie de sustenabilitate până în anul 2025, prin care urmărește să dezvolte lanțuri de aprovizionare regenerative. Iñigo Canalejo, Director de Sustenabilitate și Relații Guvernamentale CHEP EMEA a afirmat: „Suntem extrem de mândri să primim încă o recunoaștere a eforturilor noastre în zona sustenabilității. Ca pionieri ai economiei circulare, ne-am străduit în permanență să ne reducem impactul operațional, iar acum vrem să facem încă un pas și să evoluăm de un impact „mai mic” la un impact net pozitiv asupra planetei și societății.” 

Obiectivele de durabilitate ale CHEP 2025 reflectă această nouă abordare regenerativă care se bazează pe o strategie numită Efecte pozitive pentru planetă, pentru economie și pentru comunitate. „Ambițiile noastre în zona de supply chain regenerativ și angajamentul pe care ni=l luăm privind un viitor sustenabil, materializate prin aderarea la obiectivul economic ambițios de a limita încălzirea globală la maximum 1,5 °C prevăzut de Pactul Global al Națiunilor Unite, ne vor ajuta să ne menținem poziția de lider și în anii viitori, să avem un impact cu adevărat pozitiv asupra planetei, societății și comunităților și să aducem schimbări durabile în viața oamenilor”, spune Canalejo.  

Despre EcoVadis

EcoVadis operează prima rețea colaborativă pentru gestionarea performanțelor în sustenabilitate a furnizorilor din 200 de sectoare industriale, în peste 60 de țări. Metodologia EcoVadis are la bază standardele internaționale privind responsabilitatea socială corporativă, inclusiv cele ale Inițiativei de raportare globală, ale Global Compact al Organizației Națiunilor Unite și ale ISO 26000. Ratingurile și instrumentele de monitorizare ușor de folosit ale EcoVadis le permit companiilor să își gestioneze riscurile și să promoveze eco-inovațiile în lanțurile lor logistice globale. 

Despre CHEP

CHEP ajută la transportul mai multor mărfuri către mai multe persoane, în mai multe locuri decât orice altă organizație din lume. Paleții, lăzile și containerele furnizate de aceasta formează legătura invizibilă a lanțului global de aprovizionare, iar cele mai importante branduri din lume au încredere în CHEP pentru transportul mai eficient, mai sustenabil și mai sigur al mărfurilor. Ca pionier al activităților economice bazate pe utilizarea în comun a resurselor, CHEP a creat una dintre cele mai sustenabile activități logistice din lume, prin utilizarea în comun și reutilizarea platformelor sale. CHEP asigură servicii, în principal, pentru sectorul bunurilor de consum cu mișcare rapidă (ex. produse de băcănie, mărfuri alimentare și produse pentru sănătate și îngrijire personală), sectorul produselor proaspete, al băuturilor, comerț cu amănuntul și sectorul de producție în general. CHEP are aproximativ 11.000 de angajați și crede în puterea inteligenței colective, obținute prin diversitate, incluziune și munca în echipă. CHEP deține aproximativ 330 de milioane de paleți, lăzi și containere printr-o rețea de peste 750 de centre de servicii, care susține peste 500.000 de centre de contact cu clienții pentru branduri internaționale, cum ar fi Procter & Gamble, Sysco și Nestlé. CHEP face parte din grupul Brambles și își desfășoară activitatea în aproximativ 60 de țări, cele mai ample operațiuni având loc în America de Nord și în Europa de Vest. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.