Christian Levin, noul CEO al Scania

Consiliul de administrație al Scania l-a numit pe Christian Levin noul CEO și președinte al companiei, începând cu data de 1 mai 2021.

Christian Levin

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:
 
Christian Levin este în prezent membru al Comitetului executiv al TRATON SE și director operațional al TRATON GROUP și are mai mult de 20 de ani de experiență la Scania. Pe lângă noua sa funcție la Scania, Levin va rămâne membru al Comitetului executiv al TRATON SE.
 
Levin îi succede lui Henrik Henriksson, care părăsește Scania după 23 de ani și mai mult de cinci ani ca CEO. Henrik Henriksson se alătură H2 Green Steel, o nouă întreprindere care își propune să înceapă producția de oțel fără combustibili fosili până în 2024. Henriksson va rămâne la Scania până când Levin va prelua funcția de CEO.

„Ne pare rău că Henrik Henriksson părăsește Scania și familia TRATON, dar suntem, de asemenea, mândri că își asumă o nouă provocare atât de mare, o potrivire perfectă pentru expertiza sa unică în calitate de lider în sustenabilitate. Industria noastră va beneficia, de asemenea, foarte mult de oțelul produs fară combustibili fosili, iar TRATON va urmări această afacere cu deosebit interes. Din fericire, nu am putea spera la un succesor mai potrivit decât Christian Levin. Experiența și cunoștințele sale atât din industrie, cât și din Scania se potrivește perfect și va garanta angajamentul Scania față de sustenabilitate și va stimula procesul de transformare”, spune Matthias Gründler, CEO al TRATON SE și președinte al Consiliului de administrație al Scania.

Christian Levin s-a alăturat TRATON SE în 2019. Și-a început cariera la Scania în 1994 ca stagiar în management și de atunci a deținut mai multe funcții manageriale. Levin are o experiență profesională internațională foarte largă și deține un master în inginerie mecanică de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. A fost vicepreședinte executiv și șef de vânzări și marketing la Scania înainte de a se alătura TRATON.

„Este o deosebită onoare pentru mine să devin CEO al Scania, compania care a avut o influență atât de mare asupra vieții și carierei mele. Cu echipa globală de la Scania, voi lucra din greu pentru a conduce în continuare procesul de trecere către un sistem de transport sustenabil. Ca un brand puternic al TRATON GROUP, vom continua munca de succes a lui Henrik și vom crea o lume a mobilității care este mai bună pentru afaceri, societate și mediu”, spune Christian Levin, COO al TRATON GROUP și desemnat Președinte și CEO Scania.

Henrik Henriksson

„A fost o decizie foarte dificilă, să părăsesc Scania, o companie cu care mi-am petrecut întreaga carieră profesională și pe care o văd ca pe o familie. Am avut o călătorie fantastică la Scania și mă simt mândru de ceea ce am realizat. De asemenea, mă simt încrezător că Scania este bine poziționată pentru viitor, cu un scop clar de a stimula trecerea către un transport durabil”, spune Henrik Henriksson, președinte și CEO Scania. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.