Circulatie in conditii de iarna in sudul tarii si la munte

 

Ninsoarea de la inceputul acestei saptamani a cuprins intreg sudul tarii si zonele de munte, insa stratul de zapada nu s-a asternut primejdios de gros pentru soferi. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca a intervenit cu 457 de autoutilaje si a imprastiat 3.367,2 tone de material antiderapant, dar ii avertizeaza pe conducatorii auto sa respecte restrictiile de viteza specifice sezonului de iarna, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele cu anvelope de iarna si, dupa caz, cu lanturi antiderapante.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta, luni, ca nu exista artere rutiere blocate din cauza conditiilor meteorologice, insa pe numeroase tronsoane de drumuri nationale s-a depus un strat subtire de zapada, fapt care ingreuneaza desfasurarea traficului rutier.

Conducatorii auto care se deplaseaza pe autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Constanta trebuie sa circule cu viteza mai mica decat cea legala, adaptata starii carosabilului si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si franare ale autovehiculelor, dat fiind faptul ca pe aceste artere, pe care se ruleaza de obicei cu viteza foarte mare, se circula acum in conditii de iarna, se arata in comunicatul Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Traficul rutier pe DN1 se desfasoara in conditii normale, cu exceptia zonei Busteni, unde, pe sensul catre Ploiesti, s-au format coloane de masini.

Politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto ca, inaintea plecarii in calatorie, sa se intereseze in privinta traseului pe care urmeaza sa il parcurga si a conditiilor meteorologice prognozate pentru zona tranzitata, sa adapteze permanent viteza la starea suprafetei carosabile si, in conditii de aderenta scazuta, sa utilizeze cu precadere frana de motor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.