Ciucă: 1.600 de cereri, în prima zi de la lansarea Start-Up Nation

Peste 1.600 de solicitări s-au înregistrat, în prima zi de la lansarea Programului Start-Up Nation, iar fondurile alocate ar putea fi suplimentate în funcţie de numărul final al cererilor, a anunțatp remierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței din 20 iulie a Guvernului.

Pentru acest program destinat antreprenorilor români care doresc să înceapă şi să consolideze o afacere s-au alocat 520 de milioane de lei.

„500 de milioane sunt pentru pilonul principal (care asigură continuitatea celorlalte două programe de acest tip care s-au desfăşurat). Cel de al doilea pilon este o iniţiativă a Guvernului asumată prin programul guvernamental, astfel încât pentru prima dată asigurăm fonduri pentru românii din diaspora. Au astfel la dispoziţie posibilitatea să se înscrie şi să poată fi eligibili”, a declarat Ciucă.

Premierul a menţionat că în anii trecuţi au existat şi până la 30.000 de solicitări: „Ca atare, domnule ministru, suntem în măsură ca, împreună cu Ministerul de Finanţe, încă o dată, în funcţie de numărul de solicitări, să putem să alocăm suma în conformitate cu proiectul iniţial asumat la nivelul Guvernului de până la două miliarde de lei”.

Pentru românii din diaspora, alocarea ar putea ajunge, după rectificarea bugetară, la 200 de milioane de lei, a adăugat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.