CNAIR s-a înnoit pentru deszăpezire cu 103 autobasculante Ford

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a achiziţionat 103 autobasculante noi pentru deszăpezire, iar contractul, în valoare de 9,8 milioane de euro, include un pachet de servicii asociat.

Furnizorul este Cefin Trucks, iar autobasculantele, cu configuraţie 6×4, sunt dotate cu lamă pentru zăpadă şi răspânditor de materiale antiderapante.

“Valoarea totală a contractului este de 9.800.000 euro şi include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani. Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri din oraşele Constanţa, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj şi Bucureşti pentru a fi folosite inclusiv în acţiunile de deszăpezire”, potrivit unui comunicat al CNAIR transmis în 23 august.

Achiziţia acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Direcţia Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 850 de utilaje.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecţie directă şi a unităţii de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe şi implicit poluarea.

Sistemul de frânare este unul performant, cu două circuite independente, conform normelor EEC, asistenţă EBD+ABS+ASR+ATC şi frână de staţionare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură şi în toate condiţiile de teren.

Potrivit Cefin Trucks, autobasculantele vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, astfel că vor intra în dotarea DRDP-urilor în iarna 2018 – 2019.

Iată și celelalte precizări din comunicatul Cefin Trucks:

Flota de 103 vehicule comerciale este constituită din 5 loturi, valoarea contractelor se ridică la peste 9.800.000 euro și include atât livrarea vehiculelor comerciale, cât și un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

“Ne bucurăm de impactul pe care l-au avut vehiculele comerciale Ford Trucks destinate domeniului construcții pe piața din România. Ne încadrăm, de altfel, în trendul care se manifestă și pe alte piețe de desfacere Ford Trucks, la nivel internațional, de a câstiga poziția de leader pe segment.” declară Selim Yazici, Managing Director Eastern Europe & Balkans, Ford Trucks.

“Vehiculele Comerciale Ford Trucks destinate domeniului Construcții au înregistrat în prima jumatate a anului o cotă de piață de 23%, iar în lunile Iulie și August vânzarile noastre în acest domeniul au accelerat, ceea ce ma face să fiu convins că vom finaliza anul 2018 ca leader de piața pe acest segment.” declară Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

”Suntem mândri că după livrarea primelor 16 unități 8×4 către CNAIR, anunțăm astăzi câstigarea licitației și semnarea contractelor pentru înca 103 AutoBasculante Ford Trucks 6×4. CNAIR este cel mai mare client Ford Trucks în România, iar câștigarea acestei licitații confirmă o dată în plus calitatea și competitivitatea produselor și serviciilor pe care le oferim.” adaugă Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

“Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D dotate cu răspânditoare de materiale antiderapante și lame pentru zăpada, ne vor fi foarte utile în special pe timp de iarnă. Acestea vor fi livrate către cele 7 Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri si vor permite ca activitatea noastră să fie mai eficientă.

Această nouă achiziție ne va da posibilitatea să desfășurăm activități de deszăpezire în cazuri de urgență sau atunci când contractele încheiate cu terți nu mai sunt operaționale. ” delcară Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR S.A.

“Vom putea totodată să suplimentăm numărul de utilaje de deszăpezire în bazele unde nu se poate asigura numarul necesar de utilaje dar să și creșterem eficiența activității de deszăpezire pe autostrăzi și drumuri naționale, datorită capacitatii mari a RSP-ului, care permite împraștierea de materiale pe distante mari, între două alimentări cu materiale antiderapante.

Avantajele derivă inclusiv din reducerea costurilor activităților de deszăpezire, deoarece pe lângă consumul redus de carburanți sunt diminuati și timpii de încărcare cu materiale antiderapante sau timpii inactivi.

In plus autobasculanta în sine se poate folosi pentru transportul de materiale diverse la lucrări sau reparații de drumuri pe timp de vară. Și aici există o serie de avantaje care derivă din capacitatea mare a benei și posibilitatea descărcării materialelor transportate în spații restrânse datorită razei mai mici de bracare.” adaugă Alin Șerbănescu,

“Trebuie să precizez că achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 și pus în aplicare de Direcția Mecanizare.

Cu această etapă am ajuns la peste 850 de utilaje noi care contribuie la modernizarea flotei CNAIR astfel încât reparațiile și întreținerea rețelei naționale de drumuri și autostrăzi să se poată desfășura în parametrii eficienți și moderni.” mai declară Alin Șerbănescu

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, cu ampatament de 3.800 mm, Euro 6 sunt dotate cu motor Ecotorq Diesel, 6 cilindri în linie, capacitate cilindrică de 12740 cm3, 420 CP @ 1800 rot/min, cuplu maxim 2150 NM la 1000 – 1300 rot/min, cutie de viteze ZF sincronizată 16+1 trepte. Prin toate caracteristicile sale, noul motor Euro 6 Ecotorq asigură un echilibru ideal între performanță și economie. Dotat cu Sistem de recirculare a gazelor de evacuare, cu geometrie variabilă a turbocompresorului, sistem de injecție directă și unitate de control electronic inteligent, motorul utilizează fiecare picătură de combustibil, asigurând eficiența.

Sitemul de frânare  cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD+ABS+ASR+ATC și frană staționare pe axele spate asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură și în orice condiție de teren.

Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orasele: Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iasi, Cluj si București.

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane grele, din lume. Produc o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor utilitare Ford, stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford.

Ford Trucks combină mai mult de o jumătate de secol de experiență de design și producție cu expertiza în dezvoltarea produselor specifice pieței, pentru a proiecta componentele principale ale vehiculelor comerciale, inclusiv motoarele noi. În prezent, Ford Trucks operează în Europa de Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CIS), și continuă dezvoltarea rețelei internaționale pe 3 continente. Sute de mii de camioane din întreaga lume pornesc la drum în fiecare zi cu încrederea pe care o oferă Ford.

Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale din întreaga lume, vă rugăm vizitați: www.fordtrucks.com.tr

Despre Cefin Trucks:

Cefin Trucks este unic importator al mărcii Ford Trucks în România. Compania este un partener de încredere al transportatorilor, activând de peste 20 de ani în domeniul auto ca furnizor de servicii și produse pentru profesioniștii din lumea transporturilor. Reteaua de distribuție și asistență tehnică este prezenta în București, Constanța, Brașov, Craiova, Timișoara, Deva,  Arad, Bacău, Suceava, Cluj, Oradea și Baia Mare. Pachetul complet de servicii oferite de Cefin Trucks integrează pe lângă serviciile Post Vânzare, oferirea de soluții financiare optimizate, servicii de TradeIn, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor și nu în ultimul rând servicii telematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.