Cod Galben de precipitații. CNAIR ar putea închide drumuri

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare Cod Galben de precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului în aproape toată jumătatea de sud a țării.

Este vorba despre 18 județe – Timişoara, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa și Tulcea, inclusiv București.

Avertizarea intră în vigoare în 19 martie la ora 18,00 şi este valabilă  până pe 20 martie la ora 15:00.

CNAIR atenționează că, în funcție de severitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri naționale și autostrăzi în zonele aflate sub incidența Codului Galben.

“Precizăm că reprezentanții CNAIR S.A. acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.