Colliers lansează Office 360°

Colliers anunță lansarea Office 360°, o soluție unică pentru crearea birourilor viitorului.

Iată precizările, în comunicatul transmis pe 1 martie:

„2020 este anul care a schimbat fundamental rolul biroului. Spațiile de birouri nu vor mai fi niciodată așa cum le știam până acum, ceea ce înseamnă că acum este cel mai bun moment să se transforme și să devină mai bune ca niciodată. Colliers inovează și răspunde provocărilor actuale și nevoilor viitoare pe piața de birouri cu Office 360°, o abordare completă a birourilor, din toate punctele de vedere, realizată printr-un proces unic și extrem de complex, adaptat până la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor și planurilor strategice ale companiilor. Serviciul începe prin crearea, alături de management, a unei viziuni pentru biroul viitorului, definind impactul Covid-19 și obiectivele organizaționale strategice.

Ca parte a Office 360​°, orice manager are posibilitatea să facă primii pași în conturarea strategiei pentru spațiul de lucru al viitorului folosind Workplace Expert, un instrument online inovator dezvoltat de Colliers pentru a ajuta companiile să determine mediul de lucru optim pentru organizație și pentru angajați.

Cum birourile vor deveni mai ales medii sociale, în care oamenii să colaboreze și să interacționeze cu echipa, companiile vor trebui să regândească strategia pentru spațiul de lucru. Instrumentul Workplace Expert recomandă diferite medii și configurații pentru fiecare birou, pe baza răspunsurilor companiilor la întrebări despre obiective, modele de lucru și factori care stau la baza culturii organizaționale.

Workplace Expert se bazează pe volume extinse de date în raport cu piața, pe informații din sondajele globale ale Colliers realizate în timpul pandemiei Covid-19 și pe tendințele din piață. 

„Acum, mai mult ca oricând, biroul este recunoscut nu doar ca un centru de cost, ci mai degrabă ca un spațiu esențial în care oamenii se pot conecta și sunt susținuți să lucreze la capacitate maximă prin experiențe noi din perspectiva vieții la birou. De aceea, crearea unui mediu de lucru potrivit, care să răspundă provocărilor actuale și nevoilor viitoare, va fi crucială pentru atragerea și păstrarea talentelor, precum și pentru a încuraja angajații să performeze și să colaboreze”, spune Sebastian Dragomir, Partner and Head of Office 360° la Colliers.

Office 360​​° duce ideile pentru transformarea biroului propuse de Workplace Expert la nivelul următor. Cu expertiza aprofundată și abordarea multidisciplinară a echipei Colliers Office 360​​°, companiile pot defini mediul optim pentru sănătatea și productivitatea angajaților și pot reechilibra mixul de birouri, fie printr-o reconfigurare a spațiului existent, fie prin relocarea într-un spațiu nou.

Oferind o soluție completă, într-un singur loc pentru mai multă eficiență, serviciul inovator Office 360​​° se bazează pe patru piloni, atingând toate aspectele esențiale ale pieței: Workplace Advisory & Change Management, Tenant Representation, Design & Build și Project Management & Move Management.

Sebastian Dragomir

„Soluția Office 360​​° stă la baza expertizei Colliers pe piața de birouri și reprezintă cea mai relevantă reflexie a anilor de experiență, a know-how-ului aprofundat rezultat din nenumărate proiecte de succes și a înțelegerii complexe asupra pieței de birouri. Vom oferi soluții adaptate la dimensiunea și cerințele fiecărui proiect în parte, economisind timp și bani în acest proces. Abordarea noastră de control al costurilor în fiecare etapă a transformării biroului oferă economii suplimentare care depășesc de multe ori 10-15% comparativ cu valorile obținute de obicei de la contractori, în cadrul negocierilor din etapa de licitație”, explică Sebastian Dragomir.

Combinând cunoștințele acumulate despre piață cu expertiza tehnică și financiară, echipa de Office 360° a Colliers va crea o viziune a spațiului de birouri și va defini impactul provocărilor prezente și viitoare, va identifica oportunități de a genera un mediu de lucru care se potrivește cu noua normalitate și va oferi tuturor un sens, astfel încât noul mod de lucru să fie adoptat și integrat ușor în fluxurile de lucru viitoare. Cu alte cuvinte, scopul este de a face oamenii să-și dorească să lucreze de la birou și să găsească noi modalități de conectare și interacțiune cu colegii.

Totodată, echipa va găsi soluții și va defini cea mai eficientă strategie în ceea ce privește locația, scenariul de costuri și flexibilitatea contractului de închiriere, aducând experiență în managementul proiectelor și costurilor, managementul schimbării, logistică, tehnologia clădirilor și arhitectura interioară, asigurându-se că cerințele de timp și calitate sunt respectate. Echipa lucrează pentru a reduce costurile operaționale, dar și pentru a îmbunătăți reputația și sustenabilitatea unei clădiri prin servicii de administrare a proprietăților și certificări LEED, BREEAM și WELL.

Departamentul de Property Management al Colliers are o abordare multidisciplinară pentru fiecare proiect în parte, acoperind prin serviciile oferite o gamă largă de activități, de la grija pentru clădirile administrate din punct de vedere tehnic și operațional (Managementul Operațional al Clădirii) sau grija pentru nevoile și solicitările chiriașilor (Tenant Management) și până la servicii financiare (facturări, plăți, venituri și costuri, reconcilieri) sau raportarea către proprietar, asigurându-se că toți chiriașii respectă obligațiile contractuale pe care și le-au asumat.

Monitorizarea, analiza și controlul tarifelor pentru servicii sunt, de asemenea, o parte importantă a managementului profesional al proprietăților oferit de Colliers.

În următoarele două etape, echipa Colliers va reproiecta mediul de lucru cu servicii de proiectare profesionale, într-o abordare unică și cu o vizualizare la 360° pentru orice proiect de amenajare a biroului, și se va ocupa inclusiv de pregătirea documentației pentru toate autoritățile, depunerea și obținerea certificatelor de planificare și toate aprobările prealabile necesare.

Echipa Colliers se va ocupa și de măsurarea suprafețelor închiriabile conform standardelor BOMA (Building Owners and Managers Association) sau IPMS (International Property Measurement Standard). Principalul beneficiu al acestor servicii de consultanță este că dezvoltatorii și proprietarii de clădiri de birouri pot afla eficiența și profitabilitatea proiectelor din perspectiva suprafețelor închiriabile atât pentru clădirea în ansamblu, cât și pentru fiecare etaj în parte. De cele mai multe ori, aceste măsurători cresc valoarea comercială a proiectelor.

Prin lansarea Office 360°, strategia Colliers este de să acționeze ca un punct de contact comun pentru toate părțile implicate în procesul de relocare a clientului, pentru a asigura comunicarea în timp util între reprezentanții clientului, managerii de proiect ai proprietarului, managerii de șantier, precum și consultanții de design și proiectare, personalul în ansamblu al contractorilor și echipa de administrare a proprietății.

Toate acestea sunt asigurate de către echipa de 14 specialiști Office 360° a Colliers, coordonată de Sebastian Dragomir, Sebastian Dragomir, Partner and Head of Office 360°, George Didoiu, Director Tenant Services, Lucian Opriș, Associate Director Tenant Services, Daniela Popescu, Associate Director Tenant Services & Workplace Advisory, Dominique Bogdănaș, Associate Workplace Advisory și Roxana Achim, Lead Architect & Senior Project Manager. În următoarele săptămâni, fiecare dintre ei își va împărtăși opiniile despre cum vor arăta birourile de mâine într-un podcast cu Răzvan Exarhu, disponibil pe office360bycolliers.ro și pe YouTube, începând cu primul episod cu Laurențiu Lazăr, Managing Partner la Colliers România, aici.

Despre Colliers

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 67 de țări, cei peste 15.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru chiriași, proprietari și investitori. Timp de peste 25 de ani, echipa noastră experimentată de management a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproape 20%. Cu venituri anuale de 3 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliații) și active gestionate de 40 miliarde de dolari, compania maximizează potențialul proprietăților și accelerează succesul clienților și al angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.