Combaterea transportului ilicit, in prima lectura la Guvern

Executivul a adoptat, in prima lectura, un act normativ pentru combaterea practicilor ilicite in transportul de persoane. Este vorba despre textul ordonantei de urgenta promise transportatorilor, saptamana trecuta, in schimbul renuntarii la mitingul din Piata Victoriei, cu 7.000 de camioane.

 

“Asa cum le-am promis transportatorilor, am adoptat in prima lectura, in Guvern, ordonanta de urgenta care reglementeaza transportul ilicit de persoane. A fost prezentat continutul actului normativ, urmand ca el sa fie aprobat in varianta finala miercurea viitoare, timp in care trebuie obtinut avizul Consiliului Economic si Social, potrivit legii. Motiv pentru care actul normativ va fi prezentat si adoptat in sedinta viitoare de Guvern”, a anuntat prim-ministrul Emil Boc, la finalui sedintei de miercuri a Executivului.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania a cerut primului ministru, miercurea trecuta, sa aprobe in regim de urgenta o Hotarare de Guvern care sa preia prevederile art. 62, din Legea 218/2009, privind sanctiunea persoanelor care executa transporturi fara documente legale si/sau fara valabilitate, si sa extinda aceasta prevedere asupra tuturor formelor de transporturi – de marfa, de calatori, de taxi, scoli de soferi, service auto. O alta revendicare a transportatorilor se refera la prelungirea tuturor tipurilor de autorizatii (contracte de concesiune, contracte de delegare de gestiune, licente si alte tipuri de autorizatii) emise in baza Legii 92/2007 si 109/2005 cat si in baza altor legi existente in aceste domenii pana la 30 iunie 2016. Nu in ultimul rand, transportatorii cred ca elaborarea unei Legi unitare a transporturilor ar rezolva toate problemele, intrucat in prezent sunt peste 5 legi care coordoneaza o activitate sau alta de transport, si toate sunt proaste.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.