Conducerea Jandarmeriei Romane, decapitata in urma scandalului angajarilor ilegale

 

Seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, si prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demisi, luni, in urma scandalului privind angajarile ilegale din IGJR. Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Antonescu pentru neglijenta in serviciu, iar impotriva lui Rugina, pentru fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Totodata, au fost destituiti comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu, impotriva carora s-a inceput urmarirea penala in acelasi dosar in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci. Opritescu, Baci si Patrascu sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, Toleriu – pentru complicitate la aceasta infractiune, iar colonelul Grigoriu – pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si complicitate la fals.

In functia de inspector general al Jandarmeriei Romane a fost imputernicit Costel Gavrila, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Dambovita. El este nascut in 31 ianuarie 1964, este casatorit si are doi copii.

Adjunctul sau a fost numit Adrian Marian Faur, de la IJJ Covasna.

Ca sef al Directiei 1 de la Resurse Umane, in locul lui Marian Grigoroiu, a fost numit Marian Zaharia, fost sef al Resurselor Umane din Politia Romana.

Ministrul Internelor, Traian Igas, a dispus extinderea verificarilor in acest caz si la aparatul central, precum si la nivelul altor structuri ale MAI. Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au inceput in 7 ianuarie audierile in dosarul deschis la cererea ministrului de Interne, in urma neregulilor descoperite de Corpul de Control in organizarea unor concursuri de angajare in Jandarmerie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.