Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la Samsung, Altex, Flanco și eMAG

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail și Dante Internațional – care administrează platforma on-line eMAG.ro.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

Verificările, autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, s-au derulat în cadrul unei investigații „privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piața produselor electronice și IT&C”, informează Autoritatea de concurență.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul transmis în 5 aprilie:

Astfel, ancheta vizează relația dintre compania Samsung Electronics România și partenerii acesteia, printre care Altex România, Flanco Retail  și Dante Internațional.

„Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență. Samsung Electronics România este subsidiara locala a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco comercializează on-line și prin intermediul unor rețele naționale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor și IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.