Contract semnat pentru completarea SF A3 Făgăraș-Brașov

CNAIR a semnat, în 23 august, contractul pentru completarea proiectării tronsonului de autostradă Făgăraș-Brașov, parte din Autostrada Transilvania (A3).

Licitația a vizat completarea studiului de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic de detaliu pentru acest sector din A3, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.
 
Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.
 
La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, ascris pe Facebook ministrul.
 
Câștigătorul licitației este Asocierea SEARCH CORPORATION (Lider de Asociere) – PROTELCO – LIKE CONSULTING – MEGAMUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGIEERING CONSUTING), cu preţul de aproximativ 18,2 milioane de lei, fără TVA.
 
Durata contractului este de 22 luni pentru Studiul de Fezabilitate și 3 luni pentru Proiectul Tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.