Contracte de consultanta pentru centurile oraselor Alexandria, Caracal si reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a incheiat, miercuri, trei contracte de consultanta cu Asocierea de firme WSP Group SRL – S.C. TRANSPROIECT 2001 S.A. – alese , conform legii, prin licitatie deschisa – pentru supervizarea construirii variantelor de ocolire a municipiilor Alexandria si Caracal, precum si pentru DN6 Alexandria-Craiova.

Primul contract, referitor la construirea soselei de centura a orasului Alexandria, are ca scop dirijarea traficului de tranzit de pe DN6 in afara municipiului si a localitatilor Nanov si Buzescu, pe care azi le traverseaza in intregime. Valoarea totala a contractului, cu TVA, este de 1.766.637,17 lei, din care 986.609,87 lei (69,25%), reprezinta contributia UE, restul fiind atrasi de la bugetul de stat.

Al doilea contract, semnat cu aceeasi asociere de firme, se refera la varianta de ocolire a municipiului Caracal, pentru scoaterea traficului de tranzit de pe DN6 in afara orasului, fiind cunoscut faptul ca tot fluxul de masini care circula spre sau dinspre Craiova traverseaza Caracalul, strazile fiind foarte sinuoase. Valoarea contractului este de 1.432.581,18 lei, cu TVA, din care 800.050,37 lei contributia UE, adica 69,25% din valoarea totala a contractului, fara TVA.

Al treilea contract de consultanta a fost semnat de CNADNR cu firma WSP Group SRL, si vizeaza reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova, de la km 90<190 pana la km 222<183. “DN6 se desprinde din sud-vestul municipiului Bucuresti, strabate sudul tarii prin Alexandria, Rosiorii de Vede, Caracal, Drobeta-Turnu Severin si se continua spre vest, prin Caransebes, Lugoj, Timisoara, Sanicolaul Mare, cu iesire la granita prin localitatea Cenad. Scopul reabilitarii drumului este stoparea numarului de accidente si imbunatatirea confortului in trafic”, anunta reprezentantii Companiei. Valoarea contractului este de 7.206.646,88 lei, cu TVA, din care 69,25% reprezinta contributia UE.

Durata de implementare a fiecaruia dintre cele trei contracte de consultanta este de 26 de luni, la care se adauga perioada de garantie de doi ani plus o luna, termenul de finalizare a lucrarilor incluzand si emiterea Certificatului de receptie finala. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.