Controlul unic si legea transporturilor se transeaza saptamana viitoare

 

Intalnire de foc saptamana viitoare a Comisiei de Dialog Social, cand vor fi puse in discutie trei acte normative vitale pentru transportul rutier. Concret, pe ordinea de zi a sedintei programate pentru joi, 18 august, au fost trecute proiectul de Ordonanta privind transporturile rutiere (noua lege a transporturilor), ordonanta privind infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (controlul unic) si ordonanta privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti.

 

Altfel spus, pana saptamana viitoare, asociatiile patronale din domeniul transporturilor vor trebui sa isi faca temele si sa vina cu propuneri, astfel incat aceste acte normative sa reflecte realitatea din piata romaneasca de transport.

Mentionam ca proiectele de acte normative in cauza au fost recent publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (www.mt.ro) la sectiunea transparenta decizionala.

Mai multe detalii despre noua lege a transporturilor puteti citi pe site-ul nostru, accesand stirea „A aparut proiectul noii legi a transporturilor“. Tot pe site-ul www.ziuacargo.ro, puteti vizualiza si stirea „Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti, pe teava“. De asemenea, puteti descarca integral si proiectele de acte normative in cauza.

 

Proiectul de ordonanta privind infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier poate fi vizualizat aici.

Radu BORCESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.