Coruptia din vami, episodul 6: Inca 6 politisti de frontiera retinuti de DIICOT

 

Sase politisti de frontiera de la vamile Naidas si Oravita, din Caras-Severin, au fost ridicati, joi, in urma unor descinderi si suspectati ca ar face parte dintr-o retea de trafic de tigari, si retinuti de procurorii DIICOT, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari si luare de mita. Valoarea totala a prejudiciului estimat de anchetatori este de 800.000 de lei.

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Tiuca Constantin Marcel, Munteanu Aurelian Alin, Brebu Sorin Savu, Ciocanel Gratian, Ciublea Nicolae Ion si Creta Alexandru, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari si luare de mita, se arata intr-un comunicat al DIICOT. Inculpatii sunt lucratori de politie in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin. \”Inculpatii, avand atributii specifice de paza in zona de frontiera cu Republica Serbia, s-au folosit de calitatea detinuta pentru a facilita membrilor unei grupari infractionale organizate introducerea ilegala in Romania de cantitati insemnate de tigari, fara plata taxelor vamale. In schimbul ajutorului acordat, inculpatii au primit sume de bani cuprinse intre 2.000 si 2.500 de euro \”, releva documentul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Caras-Severin, Ancuta Carbunaru, a declarat ca valoarea totala a prejudiciului estimat de anchetatori in cazul retelei de contrabanda cu tigari de la Oravita este de 800.000 de lei.

Actiunea de joi reprezinta o continuare a operatiunii procurorilor DIICOT finalizata cu trimiterea in judecata, in 24 ianuarie, a altor sapte inculpati, pentru constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda cu tigari.

De la inceputul lunii februarie, 140 de politisti de frontiera si vamesi din vestul si estul tarii sunt arestati preventiv pentru luare de mita in forma continuata. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.