COVID-19. Luxemburg: facilități privind timpii de condus și odihnă

Luxemburg a declarat stare de urgență pentru 3 luni, care poate fi, însă, anulată mai devreme. Conform informațiilor afișate de IRU, care citează CLC (confederația luxemburgheză care reprezintă companiile din transporturi, servicii și comerț), nu există restricții în ceea ce privește transportul mărfurilor în Luxemburg, dar pot fi perioade scurte de așteptare la frontiere.

În contextul creat de epidemia cu COVID-19, Luxemburgul a convenit asupra relaxării temporare și limitate a aplicării timpilor de conducere și de odihnă pentru șoferii implicați în livrarea internă și internațională a mărfurilor. Această relaxare respectă articolul 14 alineatul (2) din Regulamentul (CE) 561/2006 și se aplică în perioada 19 martie – 17 aprilie 2020.

Autoritățile din Luxemburg au subliniat, în acest context, că siguranța șoferului și a drumului nu trebuie compromise. Șoferii nu trebuie să conducă în timp ce sunt obosiți, iar angajatorii rămân responsabili pentru sănătatea și siguranța angajaților lor și a altor participanți la trafic.

Iată derogările stabilite:

  • Derogare de la articolul 6 alineatul (2): prin înlocuirea limitei maxime săptămânale de conducere de 56 de ore cu una de 60 de ore.
  • Derogare de la articolul 6 alineatul (3): prin înlocuirea perioadei de condus totale acumulate în două săptămâni de 90 de ore cu una de 96 de ore.
  • Derogare la articolul 8 alineatul (6): amânarea unei perioade de repaus săptămânal până după 6 perioade a câte 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.