COVID-19. UniCredit – donații de 61.000 euro pentru spitale

Angajații UniCredit Bank, UniCredit Leasing, UniCredit Consumer Financing și UniCredit Services România au desfășurat, în luna aprilie, o campanie internă de strângere de fonduri, suplimentată printr-o contribuție a Fundației UniCredit, ajungând la suma totală de 61.000 de euro, pentru achiziția de echipamente și materiale medicale care vor fi distribuite spitalelor implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

Demersul vine în contextul în care Grupul UniCredit a susținut acțiuni similare în rândul angajaților săi în numeroase țări în care este prezent, printre care Italia, Republica Cehă, Slovenia, Bosnia.  

Potrivit unui comunicat transmis redacției, 51.000 de euro din suma colectată au fost direcționați, cu ajutorul Fundației Prețuiește Viața, către achiziția de materiale pentru spitale. 

„Împreună, colegii din subsidiarele UniCredit din România au desfășurat această campanie, pentru care îi felicit – acționând din dorința de a sprijini sistemul de sănătate și de a-și arăta susținerea pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei. Prin participarea colegilor mei și a Fundației UniCredit, 61.000 de euro vor fi donați și transfomați în materialele necesare pentru spitalele din țară, continuând astfel acțiunile pentru susținerea comunității desfășurate la nivel de organizație”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank. 

În contextul aceleiași inițiative, UniCredit donează 10.000 de euro și pentru dotarea cu echipamente medicale a două unități sanitare din țară – Spitalul Municipal Mangalia din județul Constanța și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, județul Vrancea.

Inițiativa echipelor din cadrul UniCredit vine după ce banca a donat, încă din luna martie, suma de 120.000 de euro către Asociația Zi de bine – cele două aparate medicale performante achiziționate din aceste fonduri fiind deja în funcțiune la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Universitar de Urgență Elias. 

Prin demersuri de acest fel, dar și prin măsurile adoptate pentru siguranța clienților și a propriilor angajați, UniCredit continuă să monitorizeze activ situația, acționând întotdeauna în interesul comunităților în care își desfășoară activitatea și făcând ceea ce este corect. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.