Creșteri la MOL în T1

Grupul MOL a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2018. În primul trimestru rezultatele operaționale CCS EBITDA ale Grupului MOL au crescut cu 2%, ajungând la 625 mil. USD, Grupul fiind aproape de a atinge ținta anuală EBITDA de 2,2 miliarde USD.

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (Explorare şi Producţie) a crescut față de anul trecut cu 31%, ajungând la 287 mil. USD datorită prețului mai ridicat la petrol, a producției mai mari și a costurilor mai scăzute. Producția zilnică a fost în medie de 110.000 barili echivalent petrol în condițiile în care s-a început exploatarea perimetrului Catcher, iar producția celorlalte zone de producție din Marea Britanie s-a stabilizat.

Rezultatul operațional CCS EBITDA al segmentului Downstream (Rafinare şi Petrochimie) a scăzut cu 33% la 218 mil. USD de la nivelul record de anul trecut, pe măsură ce marjele pe segmentul de rafinare și al produselor petrochimice s-au micșorat datorită creșterii prețului petrolului și a lucrărilor de întreținere la rafinării.

Segmentul Serviciilor pentru Clienţi (Retail şi alte soluţii de mobilitate) a raportat din nou cel mai bun rezultat trimestrial din istorie, valoarea EBITDA ajungând la 81 mil. USD, o creștere de 48% față de anul trecut datorită puternicei contribuții a produselor fuel şi non-fuel. Consumul de carburanţi auto a crescut cu aproximativ 3% față de anul trecut în regiunea Europei Centrale și de Est, creând un mediu propice.

În România, vânzările retail în volume de benzină au fost stabile în primul trimestru, în timp ce volumele de motorină au crescut cu 2,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a ajuns la un rezultat EBITDA de 85 mil. USD în primul trimestru, în creștere cu 21% față de anul trecut datorită volumelor tranzitate mai mari și a costurilor mai mici.

Chairman-CEO Zsolt Hernádi a comentat rezultatele: “Am reușit să creștem valoarea EBITDA în primul trimestru de la un nivel ridicat ceea ce a dovedit încă o dată rezistența modelului nostru de business integrat, asigurând și o bază solidă pentru un nou an plin de succes, dar și pentru munca noastră de transformare strategică. Pe măsură ce prețurile la petrol cresc, cererea în regiune rămâne solidă, iar marjele pe segmentul de rafinare și produse petrochimice sunt supuse presiunii, majorarea impresionantă a rezultatelor pe segmentele Upstream și Servicii pentru Clienţi compensează din plin profiturile mai mici ale segmentului Downstream.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.