Cu droguri in roata


 

Trei traficanti de droguri au fost retinuti de procurorii DIICOT pe raza judetului Arad, dupa ce au fost prinsi cu aproximativ 3,5 kilograme de cannabis in roata de rezerva a autoturismului. Drogurile, in valoare de peste 50.000 de euro, proveneau din Olanda si au fost introduse in tara prin vama Nadlac. La Bucuresti au fost prinsi si ceilalti 4 membri ai gruparii.

 

Politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti au investigat timp de trei luni activitatea infractionala a unei retele de trafic international de droguri. Operatiunea a fost finalizata in noaptea de 4 octombrie, cand politistii i-au prins in flagrant trei barbati, pe raza judetului Arad, dupa ce au introdus in tara 3,5 kg de cannabis, drogurile find disimulate in roata de rezerva a autoturismului cu care se deplasau pe ruta Romania-Olanda si retur.

Ulterior, dimineata zilei de 5 octombrie, politistii antidrog, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, au efectuat trei perchezitii la domiciliile altor 3 membrii ai gruparii, de unde au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 3 unitati de calcul, 7 telefoane mobile, 17 cartele SIM, 2.000 de lei si 250 de euro, despre care exista suspiciuni de contrafacere. In fine, in noaptea de 5 octombrie a fost prins si ultimul membru al gruparii, liderul acesteia.

Toate cele sapte persoane au fost retinute, iar procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a suspectilor pentru 29 de zile, pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic international de droguri de risc si trafic de droguri de risc. Cercetarile in aceasta cauza au fost facute impreuna cu ofiteri de politie din cadrul BCCO Bucuresti, iar suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de Directia de Operatiuni Speciale. Cercetarile continua in vederea documentarii activitatii infractionale a tuturor persoanelor implicate.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.