Cu exceptia CFR, bugetele tuturor companiilor de stat vor fi reevaluate de Guvern

Guvernul nu a luat inca nicio hotarare in privinta reducerilor salariale din companiile de stat, insa a anuntat ca angajatii CFR nu vor fi afectati de reduceri de venituri, deoarece aici au fost facute deja 10.000 de disponibilizari.

Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat miercuri, dupa sedinta Executivului, ca deocamdata, nu a fost stabilita modalitatea in care vor fi facute reducerile la societatile de stat. \”Companiile de stat care au facut deja restructurari nu vor mai intra in aceasta reevaluare si urmeaza sa fie redactat si actul normativ in perioada urmatoare. Pot sa va dau exemplul CFR-ului, care nu va mai intra in aceasta reevaluare intrucat si-au facut deja restructurarile\”, a precizat purtatorul de cuvant.

Reducerile cheltuielilor cu personalul la aceste societati vor fi facute abia dupa finalizarea acestei evaluari, la sfarsitul lunii. \”Probabil ca ministerele vor veni cu propuneri. (…) In perioada imediat urmatoare, banuiesc ca in maxim cateva saptamani, vom avea un act normativ\”, a spus Ioana Muntean.

Initial, premierul Emil Boc a spus ca reducerea de 25% a salariilor se va aplica si in cazul companiilor de stat, insa ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, l-a contrazis, afirmand ca va fi aplicat un model nou.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.