Cuc: Interzicerea companiilor de ridesharing este ”fake news”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat în 16 mai – ziua în care a intrat în vigoare OUG 21/2019 privind sancționarea încă de la prima abatere a transporturlui neautorizat de tip Uber – că sunt „fake news” informațiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing.
 
 
Răzvan Cuc a anunțat activitatea platformelor online de tip Uber și TaxiFly va fi reglementată în curând printr-un proiect de act normativ care va fi pus în dezbatere publică.
 
Amintim însă că un proiect de Ordonanță de urgență inițiat în acest sens de vicepremierul Daniel Suciu a fost blocat de protestele taximetriștilor.
 
Asociațiile transportatorilor de persoane  au acuzat că sunt obligați de stat să obțină autorizație, licențe și să plătească taxe pentru serviciul pe care îl efectuează, spre deosebire de aceste platforme, care au sediile în Olanda, unde trimit banii câștigați, iar la ANAF achită sume infime. 
 
Răzvan Cuc a anunțat că a discutat situația cu reprezentanții Uber și Clever: 
 
”Am avut o întâlnire cu cei de pe platformele electronice: Uber, Clever etc. Am avut o întâlnire la minister tocmai pentru a le explica că nu vor fi interziși. Văd că este un fake news care circulă peste tot că Uber este interzis. Am văzut că inclusiv cei de la platformele electronice au declarat că nu vor fi interziși, dar văd că se tot propagă știrea asta peste tot în mass-media. Nu îi interzice nimeni, nu vor fi probleme, din contră, de 5 ani de zile nu s-a implementat acest domeniu, iar guvernarea PSD este guvernarea care va reglementa acest domeniu. Ei au fost foarte mulțumiți pentru că au avut un partener de dialog în ultima lună, au venit cu câteva observații de care trebuie să ținem cont, după care vom urca acest proiect pe procedura de transparență. Trebuie să reglementăm noi din punct de vedere tehnic și legal, dar nu se pune problema de interzicere. Noi, prin ordonanța care s-a dat în luna aprilie, am combătut pirateria. Uber nu este piraterie, se face o confuzie foarte gravă”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.