DACOS este compania de transport pasageri a anului 2014

DACOS este câştigătorul ediţiei 2014 a competiţiei „Romanian Passenger Transport Company of the Year“ (RPTCY), după ce a obţinut cel mai bun punctaj din partea juriului format din reprezentanţi ai autorităţilor, ai asociaţiilor patronale din transporturi şi turism şi specialişti în domeniile financiar şi al asigurărilor.

Pe podiumul concursului organizat de revista Ziua Cargo au urcat, de asemenea, Rombus Transport (membru al grupului Eurolines) – care a obţinut premiul II şi Normandia – premiul III. Normandia a primit şi Premiul pentru Siguranţă Rutieră, în timp ce Rombus Transport şi-a adjudecat Premiul pentru Popularitate, fiind compania care a obţinut cele mai multe voturi din partea publicului. Premiul pentru stabilitate financiară a fost acordat companiei CDI.

Gala Premiilor de Transport a avut loc vineri, 28 martie, la Poiana Braşov (Hotel Sport).

După ce a realizat o adevărată tradiţie pentru piaţa de transport marfă prin organizarea competiţiei Romanian Transport Company of the Year, care anul acesta a ajuns la cea de-a 5-a ediţie, revista Ziua Cargo a decis organizarea, din acest an, a unui concurs similar destinat pieţei de transport pasageri. Acest segment economic dinamic şi complex avea nevoie de un concurs dedicat, care să scoată în evidenţă performanţele celor mai de succes operatori. Transportul rutier de călători are nevoie de exemple şi de certificarea bunelor practici în acest domeniu, iar scopul RPTCY este acela de a premia companiile al căror management, profesionalism şi imagine reprezintă un exemplu pentru lumea transporturilor rutiere de călători din România.

Desemnarea câştigătorului acestei competiţii a avut la bază pe de o parte votul cititorilor Ziua Cargo, cu o pondere de 50% şi pe de altă parte votul juriului, care a analizat companiile participante pe baza unui dosar pe care fiecare finalist l-a completat. Votul juriului are, de asemenea, o pondere de 50%.

Juriul concursului a fost alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor, specialişti şi asociaţii patronale: Lucian Şova – deputat şi secretar al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din cadrul Camerei Deputaţilor, Gabriel Ştefănescu – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Cristian Bucur – Registrul Auto Român, George Grigore – Poliţia Rutieră, Monica Virza – PwC Romania, Marin Lepădatu – Institutul de Formare Profesională în Transportul Rutier – IFPTR, Ştefan Ichim – Marsh, Paul Cranja – Autogari.ro, Eugen Costan – COTAR, Doru Marian Crăc – FORT, Radu Dinescu – UNTRR, Oleg Pelivan – ANAT, Radu Borcescu – Ziua Cargo.

Criteriile care au fost luate în considerare de către juriu sunt: imaginea globală a companiei; calitatea dosarului şi a documentelor de sprijin; viziunea de viitor a companiei şi a directorului; managementul de resurse umane; managementul flotei; implicarea companiei în apărarea intereselor breslei.

Gala Premiilor RPTCY a avut loc în cadrul conferinţei anuale dedicată transportului rutier de călători.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.