Depozitele de ultimă generație

Depozitele și logistica au cunoscut o importantă expansiune în industria construcțiilor. Pandemia COVID-19 a accelerat creșterea comerțului online, ceea ce a dus la o cerere sporită de construire de depozite. 

Precizările PlanRadar transmise ZIUA CARGO:

Depozitele joacă un rol esențial în operațiunile logistice, facilitând staționarea la cote optime și distribuția bunurilor în diferite etape ale ciclului lor de viață. Ele  au un scop unic ca spații de depozitare pentru diverse companii, între etapele de producție, transport și comercializare.

Pe lângă creșterea generală a cererii de depozite, diverse tipuri de depozitare, cum ar fi depozitele frigorifice sau cu temperatura controlată, înregistrează o creștere substanțială. Se preconizează că vânzările online de produse alimentare și livrarea de alimente vor crea o cerere de aproximativ 100 de milioane de metri pătrați suplimentari de spațiu de depozitare la rece, în următorii cinci ani.  

Depozitele devin din ce în ce mai dependențe de tehnologie datorită importanței crescute a principiilor ESG. Pentru a răspunde considerentelor de mediu, multe companii optează pentru opțiuni mai „verzi”: soluții digitale utilizate în construirea depozitelor și în mentenanța depozitelor, utilizarea materialelor inovatoare, utilizarea energiei solare și eliminarea responsabilă a deșeurilor.   

Cel mai comun material de construcție pentru construcția depozitelor este oțelul, care formează un cadru robust ce susține învelișul exterior și acoperișul. Utilizarea oțelului este preferată datorită rezistenței și capacității sale de a susține sarcini grele.  Fibra de sticlă este adesea folosită pentru acoperișuri, permițând intrarea luminii naturale în clădire și fiind ușor de înlocuit în cazul în care este deteriorată. Lemnul este o altă resursă importantă utilizată pentru construirea rafturilor și a spațiilor de depozitare din interiorul depozitului.

Depozitele sunt de obicei structuri vaste, multe dintre ele depășind un kilometru în lungime și având capacitatea de a depozita peste 500.000 de containere și unități diferite. Depozitele mai mari sunt mai rentabile din punct de vedere al spațiului de depozitare și al costurilor operaționale. 

Adesea situate în zone industriale, ele trebuie sa aibă conexiuni excelente la infrastructură. Cu toate acestea, cererea din ce în ce mai mare de livrare în ziua următoare împinge dezvoltatorii să construiască centre de distribuție mai aproape de zonele urbane pentru a răspunde prompt nevoilor consumatorilor (dark stores).

Proiectarea și structura depozitelor

Proiectarea depozitelor se concentrează pe maximizarea utilizării spațiului, pe un acces sigur și pe sisteme operaționale eficiente. 

Depozitele trebuie să dispună de benzi de decelerare pentru a asigura accesul sigur al camioanelor. Designul interior trebuie să ia în calcul fluxul eficient de mărfuri, incluzând spațiu pentru echipamentele de încărcare și ieșiri de urgență accesibile. Măsurile de siguranță în caz de incendiu, inclusiv sistemele de stropitori, sunt esențiale, în special pentru depozitele mai mari. 

Depozitele construite cu ajutorul  PlanRadar: Instrumentele digitale precum PlanRadar oferă un sistem centralizat de comunicare și raportare, permițând utilizarea planurilor digitale și a modelelor BIM pentru inspecții, identificarea erorilor și alocarea sarcinilor. Astfel, se asigură respectarea standardelor de construcție și se reduce riscul unor întârzieri costisitoare. Membrii echipei extinse de proiect pot accesa informații relevante folosind conturi gratuite PlanRadar și pot fi la curent cu cele mai recente planuri prin intermediul sistemului.

PlanRadar digitalizează toate procesele și ajută la creșterea productivității, respectarea termenelor limita, scăderea costurilor. Sarcinile pot fi atribuite din mers, eliminând întârzierile cauzate de așteptarea documentelor. Astfel, depozitele pot fi construite rapid, iar calitatea nu este compromisă. 

PlanRadar este o platformă digitală SaaS de gestionare a terenului, premiată, pentru documentație, gestionarea sarcinilor și comunicare în cadrul proiectelor de construcții și imobiliare. Platforma funcționează în întreaga lume, în prezent în peste 75 de piețe. PlanRadar digitalizează toate procesele zilnice și comunicarea în domeniul imobiliar și al construcțiilor. Platforma conectează toate părțile interesate de proiect și oferă acces în timp real la date valoroase ale proiectului, permițând echipelor să crească calitatea, să reducă costurile și să realizeze lucrările mai rapid. Platforma ușor de utilizat adaugă valoare fiecărei persoane implicate în ciclul de viață al unei clădiri, de la antreprenori și ingineri până la administratori de proprietăți și proprietari, cu capacități flexibile pentru toate dimensiunile și procesele companiilor. În prezent, peste 120.000 de profesioniști folosesc PlanRadar pentru a urmări, a se conecta și a rezolva probleme pe șantier și în afara acestuia. PlanRadar este disponibil în prezent în 20 de limbi și poate fi utilizat pe toate dispozitivele IOS, Windows și Android. Cu sediul central în Viena, Austria, PlanRadar are 16 birouri în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.