Derogare pentru șoferii care transportă oxigen medical

Ministrul interimar al  transporturilor și infrastructurii, Dan Vîlceanu, a aprobat acordarea unei derogări temporare de la prevederile privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de repaus ale conducătorilor auto prevăzute în Regulamentul CE nr. 561/2006, în baza art. 14 alin. (2) din Regulament, pentru o perioada de 30 de zile.

Derogarea se acordă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28 octombrie, numai în cazul conducătorilor auto care efectuează operațiunile de transport rutier pentru livrarea oxigenului medical către unitățile medicale.

Iată cum se aplică derogarea:

  1. a) posibilitatea efectuării de către conducătorii auto a unei durate zilnice de conducere de 11 ore (față de 9 ore, care poate fi extinsă la 10 ore de 2 ori pe săptămână conform Regulamentului);
  2. b) posibilitatea efectuării de către conducătorii auto a pauzei de 45 de minute după 5 ore și 30 de minute (față de 4 ore și 30 de minute, conform Regulamentului);
  3. c) posibilitatea începerii efectuării de către conducătorii auto a perioadei de repaus săptămânal până la sfârșitul a 7 (șapte) perioade de douăzeci și patru de ore de la perioada de repaus săptămânal precedentă (față de 6 perioade de douăzeci și patru de ore conform Regulamentului).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.