Deszăpezire cu amenințări

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi va demite pe directorii Regionalelor de drumuri “dacă nu sunt capabili să aplice măsuri eficiente de deszăpezire”.

Ministrul Cuc și directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, au discutat vineri la Timișoara cu șefii Direcțiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.

Răzvan Cuc le-a transmis acestora că au la dispoziție o săptămană pentru a finaliza toate pregătirile pentru iarnă, iar cei care nu vor fi eficienți, vor suporta consecințele.

“Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat și contractul cu sarea.

Mai avem 2 loturi pe București care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem față.

Nu vor avea nicio scuză dacă apar probleme în procesul de deszăpezire.

Ca procedură, în momentul în care se va anunța un Cod Portocaliu sau suntem informați să vor fi condiții meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un Secretar de Stat în acea regiune, care se va implica și se va coordona personal cu directorii și cu toți factorii implicați, pentru a se finaliza activitățile așa cum ne dorim cu toții.

Suntem strâns legați de condițiile meteo, dar totodată și de înțelegerea participanților la trafic, ca atunci când sunt condiții meteo nefavorabile și se intervine pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, în momentul în care nu avem autovehicule blocate pe DN-uri sau pe autostrăzi. Astfel, prioritatea numărul 1 se transformă în salvarea vieților omenești.

Toți directorii DRDP sper să fi înțeles foarte clar: nu voi face niciun rabat de a demite pe oricare din cei care nu își face activitatea așa cum trebuie”.

Reuniunea anuală a șefilor Direcțiilor Regionale ale CNAIR a fost precedată de o ședință în care a fost stabilit Planul Operativ pentru perioada de iarnă.

Pâna la această oră, CNAIR  a încheiat contractul pentru achiziționarea a 300.000 de tone de sare care urmează să fie folosite de cele 7 Direcții Regionale în acțiunile de deszăpezire.

ANM a emis deja două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, lapoviță și ninsoare, începând din dimineața de 7 octombrie până în seara de 9 octombrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.