DKV – Raport de sustenabilitate 2020

DKV Mobility accelerează eforturile din sfera e-mobilității și a combustibililor cu emisii reduse de carbon, relevă Raportul de sustenabilitate 2020, bazat pe standardele Global Reporting Initiative (GRI).

În document se arată o reducere cu 30% a CO2, comparativ cu 2019, iar rețeaua de puncte de încărcare s-a dublat. DKV are cea mai mare rețea de GNL din Europa.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Furnizorul european de servicii de mobilitate DKV Mobility a publicat astăzi Raportul său de sustenabilitate 2020, care poate fi descărcat de pe site-ul web al companiei. Raportul, primul de acest gen, este în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI).

În ceea ce privește structura, raportul acoperă cele mai relevante aspecte ale ESG + C care reprezintă mediul, socialul, guvernanța și clienții. Raportul își propune să informeze părțile interesate ale companiei cu privire la strategia lor de sustenabilitate, la obiectivele de protecție climatică și la progresele realizate în atingerea obiectivelor ESG + C într-un mod transparent. Sunt incluse, de asemenea, cele zece principii privind progresul ale Pactului Global al ONU (COP) referitoare la drepturile omului, munca, mediul și anticorupția.

DKV Mobility și-a asumat un angajament climatic important („Green Pledge” al DKV) și și-a stabilit două obiective de protecție climatică foarte semnificative: Până în 2023, își propune să devină o companie pozitivă din punct de vedere climatic. În plus, DKV Mobility își va sprijini activ clienții în reducerea intensității carbonului generat de flote cu 30% până în 2030. Astfel, DKV Mobility face din protecția climei o prioritate de top și o responsabilitate comună în interiorul și în afara granițelor organizaționale.

Tema sustenabilității este ferm stabilită în strategia corporativă a DKV Mobility, în special prin crearea poziției nou înființate de „Sustainability & New Mobility”.

Dezvoltare rapidă în e-mobilitate

Prin joint-venture-ul cu Charge4Europe, de la sfârșitul anului 2020, DKV Mobility a conectat 125.000 de puncte de încărcare publice, dublând astfel rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice față de anul precedent. Până astăzi, rețeaua a crescut la aproape 200.000 de puncte de încărcare.

Extindere suplimentară a ofertei de combustibil alternativ

S-au făcut progrese și în decarbonizarea vehiculelor grele care transportă bunuri. De exemplu, DKV Mobility oferă acum clienților cea mai mare rețea independentă de servicii pentru combustibili din gaze naturale – precum GNL și GNC – din Europa, înregistrând o creștere a vânzărilor mult peste medie pe aceste segmente.

Cu programul său LEAD IN GREEN, DKV Mobility își menține angajamentul să fie în avangarda schimbărilor durabile pozitive către un viitor mai sustenabil al mobilității în Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.