Dronele supraveghează traficul rutier în Spania

Droneile sunt utilizate tot mai frecvent de autoritățile spaniole. Zece încălcări ale normelor rutiere au fost detectate de Poliția rutieră din Spania, Guardia Civil, după ce a monitorizat 530 de vehicule în weekend-ul trecut, informează ROADPOL.

sursă foto: Guardia Civil

Operațiunea a fost efectuată pe diverse secțiuni ale drumurilor N-432 și N-IV din provincia Cordoba din comunitatea autonomă Andaluzia.

Dronele au fost manevrate de personal din Unitatea Resurse Aeriene a Direcției Generale Trafic și din Grupul Dronelor din cadrul Grupului de Trafic al Gărzii Civile, sprijinit de agenți ai subsectorului Córdoba al Grupului de trafic al Gărzii Civile.

Supravegherea a vizat drumurile cu o rată mai mare de accidente, cum ar fi N-432 între Córdoba și Cerro Muriano, secțiunea fiind aglomerată permanent de un număr mare de motociclete și mașini, precum și de bicicliști, în weekend.

În plus, echipele cu drone au monitorizat N-IV între Córdoba și Alcolea, desemnată de Direcția Generală a Traficului ca „secțiune de ciclism protejat”, deoarece este un traseu popular pentru bicicliști. Secțiunea are un marcaj special aplicat pe suprafața rutieră, pentru a-i avertiza pe șoferi să fie extrem de precauți. Unii dintre cei care au încălcat normele de circulație au fost opriți la fața locului, în timp ce alții au fost procesați de autoritățile competente, a informat subdelegația guvernamentală din Cordoba.

Surprinderea șoferilor care vorbesc la telefon

Dronele plutesc la o altitudine de 120 de metri deasupra solului, oferind un câmp vizual suficient zonei monitorizate. Autoritățile spaniole de administrare a drumurilor le utilizează, în principal, pentru supravegherea traficului în secțiunile cu cel mai mare risc pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi bicicliștii, motocicliștii și pietonii.

Aceste dispozitive sunt, de asemenea, utilizate pentru a detecta cazurile de distragere a atenției șoferului, deoarece unghiul lor de vedere surprind dacă șoferul folosește telefonul mobil sub nivelul tabloului de bord. Dronele sunt foarte potrivite pentru operațiuni în care un număr mare de vehicule sunt monitorizate, precum și pentru completarea misiunilor elicopterului. Acestea sunt utilizate și în situații de urgență care afectează grav traficul și siguranța utilizatorilor drumurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.