Electric UP, ediția a 2-a

Ministerul Energiei a lansat un nou program Electric UP privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și a operatorilor economici din domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp-100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

La prima ediție, din totalul de 1.839 contracte de finanțare au fost implementate 1.525 de proiecte, cu o valoare totală de 479.461.000 lei.

Acum, condițiile sunt mai bune față de cele de la prima ediție, anunță Agenția de Consultanță pentru Dezvoltarea Afacerilor (ACDA).

Se poate obține o finanțare nerambursabilă ce implică realizarea unui sistem de producere a energiei verzi de până la 200 KW (echivalentul unui consum anual de aproape 200 MW).

Cu banii obținuți se poate achiziționa sistemul de producere a energiei, echivalent cu puterea instalată necesară pentru a acoperi consumul de energie proprie anuală și cel puțin o stație cu 2 posturi de reîncărcare pentru vehicule electrice. De asemenea, se pot acoperi cheltuielile de proiectare, se pot obține avizele necesare, plus montarea şi punerea în funcţiune.

Alege specialiști cu expertiză în accesarea fondurilor nerambursabile, pentru a fi sigur de beneficierea finanțării.

Solicită consultanță gratuită și află cum poți accesa granturi pentru dezvoltarea afacerii tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.