Elena Udrea a inaugurat soseaua ocolitoare a orasului Ineu, ce leaga DN 79A cu DJ 792

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a inaugurat, luni, soseaua ocolitoare a localitatii Ineu, lucrare finantata din fonduri UE, cu 14 milioane lei (peste 4 milioane euro), in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013.

Beneficiarul proiectului este orasul aradean Ineu, valoarea contractului de finantare fiind de peste 14 milioane lei (peste 4 milioane euro), din care valoarea nerambursabila este de aproape 13.750 lei fara TVA. Rezultatul proiectului este realizarea unui traseu de ocolire a orasului, in lungime de 4,132 kilometri, legand DN 79A cu drumul judetean DJ 792. Udrea a tinut sa precizeze ca soseaua este prima de acest fel pentru orasele mici, realizata din bani europeni.

Ministrul Dezvoltarii are insa planuri marete: la propunerea poetului Mircea Dinescu, Elena Udrea s-a aratat interesata de construirea unui pod pe Dunare la Cetate. “Pe Dunare se organizeaza croaziere de catre companiile de turism din Austria si Germania, croaziere care nu se opresc pe malul romanesc pentru ca nu au unde. Am fost anul trecut la Mircea Dinescu si am constatat ca este nevoie de mai multe porturi pe malul romanesc al Dunarii. Exista doar un singur port, la Oltenita, care anul acesta se afla pe lista noastra de investitii, dar vrem sa facem in Oltenia, in partea dinspre Cetate, un nou port, pentru ca aici exista un potential turistic foarte mare legat de turismul religios si cultural”, a argumentat ea. Potrivit ministrului, circuitul turistic ar cuprinde o croaziera pe Dunare, un traseu cultural-religios in Oltenia, cu vechile biserici din care multe sunt pe lista monumentelor UNESCO, si turism gastronomic la Cetate.

 

Constructiile ilegale, rase de pe litoral, inclusiv la Vama Veche

Elena Udrea a dispus demolarea spatiilor comerciale ilegale de pe plaja de la Mamaia si faleza de la Vama Veche, admonestandu-i pe reprezentantii autoritatilor locale. \’\’Lucrurile astea nu se pot petrece fara acordul primarului sau cu o lipsa de reactie din partea dumneavoastra\’\’, s-a adresat ministrul primarului comunei Limanu, Nicolae Urdea, localitate de care apartine satul Vama Veche. Ea le-a cerut reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii sa desfiinteze, luni, mai multe chioscuri amplasate pe plaja, pentru ca \’\’daca se continua in felul acesta necivilizat, s-a terminat cu turistii in Romania\’\’. Proprietarii chioscurilor in cauza i-au solicitat, insa, ministrului sa nu le demoleze, pentru ca altfel nu si-ar mai putea castiga existenta. Udrea i-a spus atunci primarului Urdea sa gaseasca o solutie de mutare a acestora pe alte terenuri, astfel incat accesul turistilor la plaja si la mare sa nu fie restrictionat.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral a inceput demolarea constructiilor ilegale de pe plajele litoralului, circa 16 amplasamente neautorizate fiind in vizorul autoritatilor. Cele mai multe constructii extinse ilegal pe plaja sunt in statiunea Mamaia, unde au fost identificate 12 amplasamente neconforme cu autorizatiile de constructie. De asemenea, in statiunea Costinesti mai sunt doua, si la 2 Mai si Vama Veche – cate una.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.