Exproprieri de 187 milioane de lei pentru doua autostrazi si centura Constantei

Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, fonduri de 187 milioane lei pentru exproprierea imobilelor si terenurilor aflate in calea Autostrazii Bucuresti-Constanta, tronsonul 6, Cernavoda – Constanta, respectiv Autostrazii Nadlac-Arad, precum si pentru cele de pe “Varianta de ocolire a municipiului Constanta”.

Concret, Executivul a aprobat declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentele obiectivelor mentionate si a alocat pentru aceste proiecte suma de aproximativ de 187 milioane lei, fonduri necesare platii despagubirilor, etapa absolut necesara pentru inceperea lucrarilor de constructie.

Astfel, pentru exproprierea imobilelor situate pe tronsonul Cernavoda-Constanta al Autostrazii Bucuresti-Constanta, Guvernul a decis alocarea sumei de aproximativ 87 de milioane de lei, pentru cele situate pe amplasamentul lucrarii Autostrazii Nadlac-Arad, suma alocata se ridica la valoarea de 63 de milioane de lei.

Pentru exproprierea imobilelor proprietate privata ramase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrarii „Varianta de ocolire a municipiului Constanta”, suma alocata este de aproximativ 37 milioane lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, suma totala alocata miercuri provine din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si se adauga altor fonduri destinate platii despagubirilor imobilelor expropriate, prin alte acte normative adoptate anterior. “In acest sens, au fost alocate aproximativ 140 milioane lei, iar daca ar fi sa adunam si sumele distribuite astazi, fondurile totale pentru plata despagubirilor necesare constructiei Varianta de ocolire a municipiului Constanta, se ridica la aproximativ 177 de milioane de lei”, a precizat Muntean, intr-un briefing de presa, la finalul sedintei Executivului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.