Felix Stroe este noul ministru al Transporturilor

Felix Stroe este noul ministru al Transporturilor în locul lui Răzvan Cuc, care a demisionat în urmă cu aproape o săptămână, decretul de numire și cel de eliberasre din funcție fiin dsemnate în 17 octombrie de președintele Klaus Iohannis.

În aceeași zi, Felix Stroe a depus și jurământul de învestire în funcție, alături de Paul Stănescu, care a înlocuit-o pe Sevil Shhaideh în funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Rurale, și de Marius Nica, devenit ministrul delegat al Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb – ambele demisionare.

Felix Stroe s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă.

Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa..

În prezent, Felix Stroe este directorul general al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța, începând din anul 2013.

Din anul 2015 a devenit președintele PSD Constanța, el ocupând locul lăsat vacant de Radu Mazăre după demisia din funcția de primar și din toate funcțiile din partid, pe fondul dosarelor penale pe care le are la DNA. Maăpre este condamnat deja la închisoare cu suspendare, în primă instanță, în unul dintre dosarele în care este judecat.

În martie 2015, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe Felix Stroe în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de director general al SC RAJA SA. Stroe a atacat în instanță raportul ANI și a câștigat în prima instanță, la Curtea de Apel Constanța. Recursul se judecă încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.