FlixBus începe cursele spre Grecia

Din iunie, FlixBus va efectua curse spre Grecia, conectând această țară la cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa.

Vehiculele verzi vor opera ruta Sofia-Salonic, iar România va fi conectată la noua linie spre Salonic cu o scurtă interconexiune în Sofia. Flix este prezent 40 de țări, deservind peste 5.500 de destinații la nivel global.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Pasagerii din România vor putea călători spre Grecia cu o scurtă interconexiune în Sofia. Prin această extindere, compania travel-tech, Flix, își aduce modelul de business cu focus pe mobilitate sustenabilă într-una dintre cele mai populare destinații de vară din Europa.

„În calitate de companie care inovează în domeniul mobilității la nivel global, misiunea noastră este de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile unui număr cât mai mare de persoane din întreaga lume. Cererea de mobilitate colectivă este în creștere, iar oamenii caută din ce în ce mai mult mijloace de transport accesibile. Grecia este o piață strategică cu un potențial ridicat pentru serviciile de mobilitate și suntem bucuroși să conectăm această regiune la rețeaua noastră europeană”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix.

Pasagerii din România vor avea la dispoziție 5 curse pe săptămână cu plecare din București spre Salonic, iar prețul biletelor pornește de la 89,98 lei. Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul FlixBus, în aplicație sau prin intermediul agențiilor partenere.

Potrivit celor mai recente date Eurostat, Grecia este una dintre cele mai populare destinații din Europa pentru turiștii români, alături de Italia, Bulgaria, Ungaria și Austria.

„Ne bucurăm să putem oferi pasagerilor din România o alternativă de călătorie mai puțin poluantă comparativ cu mașina personală sau avionul pentru una dintre cele mai populare destinații de vară. Extinderea rețelei Flix în Grecia confirmă faptul că există o cerere tot mai puternică pentru servicii de mobilitate digitale și accesibile, iar oamenii caută din ce în ce mai mult modalități sustenabile de a călători”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentantul Flix în România.

În 2022, într-un sezon estival-record, de la 1 aprilie până la 30 septembrie, FlixBus a transportat peste 145 de mii de pasageri din România și Bulgaria. Pentru România, numărul călătorilor care au folosit autocarele verzi s-a dublat, comparativ cu vara anului trecut.

Flix operează în 40 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații la nivel global. În 2022, peste 60 de milioane de pasageri din 40 de țări au folosit serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound în America de Nord și Kamil Koç în Turcia. De la înființarea companiei, Flix a transportat aproape 300 de milioane de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.