FORT nu sustine protestele stradale ale COTAR

FORT sustine orice demers impotriva activitatilor „la negru“ din domeniul transporturilor rutiere, dar considera ca iesirea in strada pe aceasta tema este nejustificata, se arata intr-un comunicat al federatiei remis redactiei.

Pirateria in domeniul transporturilor se manifesta de ani de zile nestingherita, afectand grav transportatorii licentiati, platitori de taxe si impozite.

In opinia Federatiei Operatorilor Romani de Transport, coruptia si lipsa de profesionalism a organelor competente fac ca acest fenomen sa continue sa se dezvolte, mai cu seama intr-o perioada dificila din punct de vedere economic.

In nenumarate randuri, FORT a cerut organismelor din cadrul Ministerului de Interne, celor din Ministerul de Finante, dar si autoritatilor locale, sa aplice masuri legale pentru starpirea acestui fenomen, dar justificarea acestora a fost, de fiecare data, vidul legislativ.

Sute de microbuze de 8+1 locuri, nelicentiate, presteaza servicii de transport in trafic national si comunitar, fara a fi macar o data controlate si sanctionate, avand „blaturile“ facute atat cu anumite persoane din serviciile de politie, cat si cu angajatii de la vami, s-a precizat in comunicat. Si la transportul de marfa situatia este identica, exemplul cel mai elocvent fiind acela al camioanelor care nici macar nu sunt inmatriculate in Romania si efectueaza operatiuni de transport sau chiar si de deszapezire.

„Consideram insa ca iesirea in strada, pe acest subiect, este inoportuna si ineficienta, ascunzand in spate alte interese politice, care nu apartin transportatorilor si pe care FORT nu doreste sa le sustina. FORT nu va iesi in strada pe acest subiect, insa sprijina orice demers coerent si eficient pentru starpirea fenomenului de piraterie in transportul rutier. Transportatorii se afla intr-un plin proces de modificari legislative esentiale pentru acest sector economic si toate energiile trebuie concentrate in aceasta directie“, s-a explicat in comunicatul semnat de Augustin Hagiu, presedinte FORT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.