FORT: Transportatorii pregătesc proteste de amploare

Transportatorii de mărfuri se mobilizează pentru declanșarea unor proteste de amploare, informează Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), într-un comunicat transmis ZIUA CARGO, în 18 septembrie.

Iată precizările:

„Transporturi rutiere –  situația la zi:

  • Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial.

Contrar celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie a fost brusc uitată de către ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe aceasta temă sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări se amplifică de la o zi la alta.

  • Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocrație și legislație haotică.

Ramâne aceeași veșnica întrebare: Cine plătește?

  • Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere, fără ca aceia care sunt platiți din bani publici, pentru a aplica legea, să își facă datoria. Asigurările venite de la domnul Ministru Vela au rămas „în aer”.
  • În continuare, firmele cu întârzieri la plata datoriilor către stat nu beneficiază de sprijinul de 41,5% pentru angajații pe care i-au reincadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre Guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi.
  • Din cauza raportului Corpului de control al ministrului Transporturilor pe tema examinarilor personalului din transporturi ce concura la siguranța rutieră, obținerea și reînoirea atestatelor profesionale nu se mai poate face, din cauza refuzului angajaților MT de a mai participa la examene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.